26. KÖVET Konferencia

2021. október 21.

Helyszín: virtuális tér - internet + Magnet Közösségi Ház

Sajtótájékoztatók

Szeretettel meghívjuk Önt, a 26. KÖVET Konferenciára, amely a fenntarthatóságért elkötelezett vállalatok rangos szakmai találkozója!

Ma van a globális túllövés napja

2021. július 29.

Hírek

A Global Footprint Network (GFN), a skót EPA, a Drawdown Europe és a Schneider Electric kezdeményezésére elindul a „A lehetőségek 100 napja”: országok, városok és szervezetek számára bemutatva a túlfogyasztás következményeire felkészítő gyakorlati lehetőségeket. A megoldások alkalmazásával későbbre tolhatjuk a globális túllövés napját.

In memoriam Dr. Kemény Tamás

2021. június 15.

Hírek

Mély fájdalommal és Tamás lelke iránti soha nem múló hálával értesítjük a KÖVET tagjait, hogy Egyesületünk első magyar támogatója és alapító főtitkára, Dr. Kemény Tamás 2021. június 13-án eltávozott közülünk.

Passzold vissza, Tesó!

2021. május 5.

Hírek

Eltörött? Elromlott? Újat vettél? Trendit vettél? Nem tudod mit csinálj a régi mobiloddal? Védd a környezetet, és támogasd a főemlősöket! Szállj be a Passzold Vissza Tesó! Kampányba! A Te zöld lépésed is fontos a jövőd szempontjából. Sok kis lépés, nagy távolság! Gondolkozz zölden! Ebben segít a Jane Goodall Intézet, a KÖVET Egyesület, és az Inter-Metal… Tovább »

KÖVET 25 Program

2020. április 30. - 2020. október 21.

Helyszín: Budapest

Programok

KÖVET 25 Program Mutassa be és mérettesse meg vállalata/intézménye/szervezete környezeti és társadalmi teljesítményét, intézkedéseit és hatását az elmúlt 5 évből! A KÖVET Egyesület 25 évében kifejlesztett pályázatok: Ablakon Bedobott Pénz – Környezeti Megtakarítási Díjak VF Piac – Felelős Vállalati Díjak Zöld Iroda, Zöld Munkahely Vállalata jeleskedik a fenti területeken? Induljon el a KÖVET Egyesület 25… Tovább »

Búcsúzunk Dr. Debreczeny Istvántól

2020. május 31.

Hírek

Elment a hazai vállalati környezetvédelem egyik  meghatározó alakja, Dr. Debreczeny István, vagy inkább Debreczeny ÚR csupa nagybetűvel. A KÖVET Egyesület munkatársai megrendülve értesültek halálhíréről, hiszen alapítónk volt, majd a későbbiekben az Egyesület Elnökségének tagja.

XXIV. KÖVET Konferencia – Növekedéskor utáni gazdaság

2019. november 15. - 2019. november 15.

Helyszín: Danubius Hotel Gellért Budapest, Szent Gellért tér 2.

Programok

Az emberi szervezetben a növekedési hormonok aktivitása a gyermekkor után fokozatosan csökken. Ez a növekedési hormon-gátló hormonnak (GHIH) köszönhető. Hogyan építhetnénk be hasonló kontrollmechanizmust az elmúlt 200-2000-20 000 évben áldásosnak bizonyult, de az utóbbi évtizedekben erősen megkérdőjelezett gazdasági növekedésbe?

XXIII. KÖVET konferencia. Fókuszban: energiatakarékosság, megújuló energiák, erőforrás hatékonyság

2018. december 10. - 2018. december 11.

Helyszín: Zalakaros Hotel Karos Spa Superior

Programok

Energiatakarékosság, megújuló energiák, erőforrás hatékonyság, fenntartható fejlesztési célok – mindez vállalati szemszögből és gyakorlatiasan, hazai és nemzetközi szakértőktől és példaértékű hazai vállalatok és vállalkozások tapasztalataival. Energiahatékonysági beruházások finanszírozása és erőforrás hatékonyság KKV-knál – műhelymunka Időpont: 2018. december 10. (hétfő) 10:00 – 17:00 A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért  tagja az EREK (European Resource Efficiency Knowledge… Tovább »

Új gazdaság – Humánökonómia vs. Ökonomizmus

2018. május 30.

Hírek

Elsősorban felsőoktatási hallgatókat (elsősorban közgazdászok és mérnökök), PhD képzésben résztvevőket, fiatal oktatókat (fenntarthatósághoz kapcsolódó területekről), és fiatal vállalati szakembereket, menedzsereket, a jövő döntéshozóit várja a KÖVET Egyesület nyári egyetemén.