Tovább csorbul a demokrácia – a kormánypártok megszavazták, hogy Lázár kezébe kerülhetnek az önkormányzati fejlesztések

2023. október 27.

Hírek

133 igennel, 38 nemmel, 13 tartózkodással megszavazta az Országgyűlés a korábban Novák Katalin köztársasági elnök által az Alkotmánybíróságra küldött, és ott megsemmisített állami beruházásokról szóló törvényjavaslatot, melyet Lázár János építési miniszter jegyez. A javaslat egy korábbi változatát már nyáron is megszavazta a parlament, akkor 136 igennel, 49 nemmel, 9 tartózkodással ment át.

Leálltak az állami beruházások – alakul az építőipari válság

2023. augusztus 21.

Hírek

Alig építenek új lakásokat, visszaesett a lakásfelújítás, rengeteg szakember hiányzik. Túlélő üzemmódban az ágazat, ezzel együtt sokan le fogják húzni a rolót. Se felújítás, se építés. Hiányoznak az uniós milliárdok a projektek újraindításához.

Elfogadta a kormány az ötéves zöld közbeszerzési stratégiát

2022. december 27.

Hírek

A legfrissebb Magyar Közlöny alapján a kormány elfogadja a “Magyarország zöld közbeszerzési stratégiája 2022–2027” című dokumentumban foglaltakat, illetve egy sor teendőt is állít ennek megfelelően a különböző területek miniszterei számára. Magyarország zöld közbeszerzési stratégiájáról (2022–2027), valamint a végrehajtásához szükséges egyes intézkedésekről is megjelentek a teendők a Magyar Közlönyben, ez alapján többek között: A Kormány elfogadja a Magyarország… Tovább »

Elindítja az EU Magyarország ellen a jogállamisági mechanizmust

2022. április 5.

Hírek

Egy nappal Orbán Viktor megválasztása után Johannes Hahn bejelentette: a korrupciógyanú és a közbeszerzési problémák miatt lépnek – írja az rtlklub.hu. A Tiroler Tageszeitung szólaltatta meg Johannes Hahnt, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosát. A lap úgy fogalmaz: Magyarország választott, de az uniós legfelsőbb hatósággal fennálló konfliktusok a választás eredményétől függetlenül sem… Tovább »

Orbánék Fertő-tavi cinizmusa: most még az engedélyezettnél is nagyobb természetpusztításra készülnek

2022. január 5.

Hírek

Nem stimmelnek a számok a december 24-én sutyiban újra meghirdetett Fertői közbeszerzési kiírásban. Abban ugyanis még a környezetvédelmi engedélyekben szereplő adatoknál is nagyobb méretek vannak megadva bizonyos elemekre, sőt, olyan épületek is felbukkantak benne, amelyekre egyáltalán nincs engedélye az állami cégnek. A szenteste kiírt botrányos közbeszerzést a Greenpeace újra megtámadta.

Orbánék antizöld karácsonyi ajándéka: mégis lesz vízitelep a Fertő tavon?

2021. december 26.

Hírek

Karácsonyi közpénzeső a Mészáros birodalomnak: a visszavont gyorsított közbeszerzés után újra meghirdette a Fertő tavi vízitelep fejlesztésének második ütemét a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. Ezúttal nem gyorsított, hanem csak egyszerű nyílt közbeszerzésen lehet ajánlatot tenni.

Kócsagbűnözéstől félti a Fertőt a beruházó – a Greenpeace megtámadta a közbeszerzést

2021. december 10.

Hírek

Múlt héten robbantotta a hírt az Átlátszó, hogy az állatok zavaró jelenléte miatt gyorsított eljárásban keresik a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban zajló luxusberuházás kivitelezőjét. A közbeszerzési kiírás szerint azért kell minél előbb megkezdeni az építkezést, mert „ha valamely részterületen a munkavégzés időlegesen, akár egy-két hétre is szünetel, azt az állatvilág valamely eleme azonnal elfoglalja, birtokba veszi”.

Megkezdi a főváros a pesti alsó rakpart megújítását

2021. február 13.

Hírek

2021. február 12-én megjelent a „Budapest, Pesti rakpart északi irányba történő rendezése, gyalogos sétány kialakítása Kossuth Lajos tér – Jászai Mari tér közötti szakaszon” tárgyú, uniós eljárási rend szerinti nyílt közbeszerzési eljárás felhívása az Európai Unió Hivatalos Lapjában. A közbeszerzési eljárás eredményeként megkötendő szerződés célja, hogy megteremtse a pesti alsó rakpart Parlament és Margit híd… Tovább »