Budapest után Pozsony is elindítja a közbringarendszerét

2018. május 16.

Hírek

A budapesti tapasztalatokra építve a MOL szlovák leányvállalata 90 állomással és 750 okoskerékpárral elindítja kerékpármegosztó-szolgáltatását. A Slovnaft BAjk dokkolóállomásait május közepén Pozsony négy kerületében kezdik el kiépíteni és tesztelni.

Kínában hegyekben állnak a roncsbiciklik

2017. december 1.

Hírek

Kínában a közösségi biciklizés – ami óriási buli helyett inkább jókora bubi, azaz buborék lett – látványosan kezd kipukkadni. Olyan szabadosra hagyták a piacot, hogy bekövetkezett a klasszikus eset: mindenki rámozdult a nagy lehetőségre, a túlkínálat pedig csődökhöz, illetve konszolidációs kényszerhez vezet.

Egyéves a MOL Bubi közbringarendszer

2015. szeptember 9.

Hírek

Tegnap ünnepelte egy éves működését a fővárosi közbringarendszer, a MOL Bubi, melynek sikere a várakozásokat is felülmúlta. A népszerű zöld bringákra már az indulás első hónapjában majdnem 4000-en váltottak bérletet, és ez a szám azóta is növekszik.

Mától 5 új MOL Bubi gyűjtőállomás üzemel Budapesten

2015. július 31.

Hírek

A júniusban üzembe helyezett 15 állomás után, ma 5 új MOL Bubi gyűjtőállomást üzemelnek be a II. kerület –Mechwart liget, a IX. kerület – Vendel utca és a Bakáts tér, a XIII. kerület – Dózsa György út M, és a Váci út- Bulcsú utca helyszíneken.

Pörögnek a közösségi kerékpár-szolgáltatók

2015. május 31.

Hírek

Egy friss elemzése szerint a közösségi kerékpár-szolgáltatók dinamikusan növekednek, évi 20 százalékkal. Jelenleg mintegy 600 közösségi kerékpár-szolgáltató működik a világ különböző pontjain, több mint 640 000 kerékpárral, és 1,3 milliárd eurót meghaladó piaci volumennel.

Bővül a Bubi

2015. május 9.

Hírek

Elkezdte a Budapesti Közlekedési Központ a Mol Bubi közösségi kerékpárkölcsönző rendszer hálózatának bővítését: tavasszal összesen 22 új dokkoló állomást helyeznek el Budapesten.

Fejlesztik a BuBit

2014. november 22.

Hírek

Bővülhet a Mol Bubi közbringarendszer. A javaslatról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés. A testület előtt szereplő javaslat szerint a beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott 180 millió forintos kötbérből 153 milliót fordítanának 21 új, érintőképernyős terminállal ellátott gyűjtőállomás és 50 új kerékpár üzembe helyezésére.

Bubi-csúcs: 6000 bérlés

2014. szeptember 21.

Hírek

Tegnap megdőlt a közbringák eddigi bérlési csúcsa: majdnem 6000-szer béreltek Bubit. A közbringarendszer szeptember 8-ai elindulásának másnapján már több mint 5700-an kölcsönözték ki a biciklik egyikét, tegnap azonban már közel hatezren.