Akik maradtak, szívnak. A környezetvédelmi apparátust megsemmisítették.

2018. november 12.

Hírek

Az Orbán-kormány pusztító leépítése – a tömeges állami kirúgások miatt laborok munkája állhat le, és kimúlhat a környezetvédelem. Épp a szakmai munka felszámolása volt a célja a bürokráciacsökkentésre hivatkozó kirúgási hullámnak. A kormánynak sem a környezetvédelem, sem az itt élők egészsége nem fontos.

Kézivezérlés a lezüllesztett zöldapparátusban

2016. február 7.

Hírek

Minden érintett tiltakozik az állami háttérintézmények megszüntetése ellen. Többen is arról beszéltek a Látótér stábjának, hogy szerintük Lázár János bejelentése nem a bürokráciacsökkentésről, hanem anyagi haszonszerzésről szól. A Fidesz egykori környezetvédelmi államtitkára szerint az átalakításokkal szétverik a szakértői réteget.

A zöld NERtelen árnyalata

2015. április 19.

Hírek

Az Országos Környezetvédelmi Tanács a kormány környezetvédelmi tanácsadó testülete. Állítólag, mert az Orbán-kormány most éppen a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával/szétverésével kapcsolatos OKT aggályokat nézte levegőnek.

Béke poraidra, környezetvédelem?

2015. április 8.

Hírek

A végéhez közeledik a 2014-ig egységes környezet- természetvédelmi és vízügyi intézményrendszer szétdarabolása. A zöld szempontokkal szemben elsőbbséget kell adni a kormány gazdaságfejlesztési céljainak.

2015. április 1. – a környezetvédelem halála

2015. április 1.

Hírek

Az Orbán-kormány mától fű alatt átszervezte a Környezetvédelmi Felügyelőségek munkáját. Vajon a Lázár János vezette miniszterelnökség mikor fogja utcára tenni a szakmai dolgozókat, és miként változik az ügyintézés? Sem az ügyfelek sem az alkalmazottak nem tudják mi indokolta az ilyen jellegű “leamortizálását” a környezetvédelemnek. A környezet, és természetvédelem, mint nemecsek ernő.

Felparcellázva, szétszórva. Leépülő állami környezetvédelem

2014. augusztus 26.

Hírek

Folytatjuk – ígérte Orbán Viktor miniszterelnök a választási kampány során. Ez a környezetügyekben máris látványosan teljesült: tovább csökkent az ágazat kormányzati súlya. Felszívódott, szétforgácsolódott a minisztériumok között a környezetvédelem irányítása.

Környezetvédelem: lefokozás után kasztrálás

2014. április 19.

Hírek

A Fidesz–KDNP választási győzelme után azok a jóslatok látszanak beigazolódni, amelyek szerint az új Orbán kormányban a maradék integritását is elveszíti a környezet- és természetvédelem. Az ágazat jelentősebb gazdaságbefolyásoló hatással bíró részeit szétosztják a minisztériumok között, a vidékfejlesztési tárcánál legfeljebb a nemzeti parkok felügyelete marad.

Könnyebb lett a fakivágások engedélyeztetése

2013. január 25.

Hírek

Jelentősen csökkentette a lakossági ügyintézés adminisztrációs terheit a Vidékfejlesztési Minisztérium. Könnyebbé vált a környezeti hatásvizsgálattal és az egységes környezethasználati engedélyezéssel kapcsolatos ügyintézés, szabályozták a vízmérők, vízórák cseréjét célzó eljárást.

Megalakultak a járási hivatalok

2013. január 2.

Hírek

Harminc évvel a járási rendszer megszüntetése után január 1-jével – új szervezeti rendben és új célokkal – ismét létrejöttek a járási hivatalok. Vidéken 175 járási, a fővárosban pedig 23 kerületi hivatal alakult meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységeként, hogy a megyeinél alacsonyabb szintű államigazgatási feladatokat ellássák.