A városi út nem közlegelő

2020. október 15.

Hírek

Van közszolgáltatás, amelynek a használatáért fizetni kell. Ilyen a gáz, a víz, a villany, a közösségi közlekedés. Ezek klubjószágok. A közlekedési infrastruktúra, az úthálózat viszont közjószág. Az útépítés, karbantartás, forgalomirányítás költségeit közösen álljuk, és a közlekedésben minden autó részt vehet. Hátránya ennek a konstrukciónak, hogy a közlekedésnek számos más területtel kell osztoznia az adóbevételeken. Ami… Tovább »

Érvénytelen lett a normafai népszavazás

2015. május 18.

Hírek

Nem rohantak az urnához tegnap a Hegyvidék lakói, a Normafa területének helyreállításával kapcsolatos ügydöntő népszavazáson. Az érvényességhez szükséges 50 helyett csak 27,6 % ment el szavazni – 81 százalékuk igennel, 19 százalék szavazott nemmel. Pokorni Zoltán polgármester korábban azt mondta, akármennyien is szavaznak, a többség akaratát elfogadja.

Erdő vagy park legyen a Normafa? Igen-nem?

2015. május 17.

Hírek

Ma kerületi, helyi népszavazást tartanak a Normafa megújításáról. Fidesz–MSZP–Együtt Normafa kolalíció, és Jobbik pálfordulás. Az LMP szerint a népszavazás színjáték, a WWF kiállt a tervek mellett. Most akkor miről is kellene szavazni, és egyáltalán van-e tétje az ikszelésnek?

A Normafa mint közlegelő

2015. május 9.

Hírek

A Normafa növekvő népszerűségének köszönhetően egyre többen töltik itt a szabadidejüket. Sok a sétáló, kocogó, túrázó, kutyasétáltató és kerékpáros, télen a síelő és a szánkózó. Rendszeresek az Anna-réten tartott rendezvények, szerveznek ide zarándoklatot és demonstrációt is. A Normafát óvatosan kell fejleszteni, mert már most is túl sokan járnak oda.