Párbeszéd is, meg nem is, közösségi tervezés is, meg nem is, stadion is, meg …

2020. augusztus 1.

Hírek

A civilek további párbeszédet szeretnének, a polgármester szerint elkésett politikai projekt a civilek akciója, a tervező pedig a közösségi tervezést emlegette, hogy a lakosok bevonódjanak az utolsó tervezési fázisba, és kiválasszák például, hogy milyenek legyen a stadion mellett húzódó mászófal kapaszkodói, vagy zeolittal, fűvel, netán mulccsal borított területen futkározzanak a kutyák a futtatóban. A StadiOFF… Tovább »

KÖZMEGHALLGATÁS a Duna-parton épülő atlétikai stadion ügyében. 

2020. július 30.

Helyszín: Budapest, Bakáts tér 14.

Sajtótájékoztatók

GYERTEK EL!!! mert ez az első (és sajnos lehet, hogy az utolsó) alkalom arra, hogy feltegyétek kérdéseiteket, elmondjátok véleményetek, kifejezzétek elégedetlenségetek az atlétikai stadionba kapcsolatban.

Tájékozódj és kérdezz -közmeghallgatás

2018. december 12.

Helyszín: Budapest V. kerület, Városház utca 9-11.

Sajtótájékoztatók

Ne tegyünk szívességet azoknak, akik a Városligeti Építési Szabályzatot létrehozták! Évente egyszer van csak rá lehetőség, hogy jelezzük a budapesti városvezetésnek: nem nyugszunk bele a városligeti építkezésekbe!

Egy éve volt egy újabb nevezetes közmeghallgatás Pécsett

2016. december 24.

Hírek

Tubes radar 10 év – Bodai atomhulladéktároló 1 év. Ezekkel az évfordulókkal jellemezhetnénk városunk, Pécs szempontjából azt a 2016-os évet, amely egyben a csernobili atomerőmű katasztrófa harmincadik, a fukusimainak pedig 5. évfordulója volt.

Közmeghallgatás atomtemető ügyben

2015. december 24.

Hírek

Karácsony előtt december 23-án kedd este közmeghallgatást tartott Pécs város önkormányzata a Pécs térségébe tervezett nagy aktivitású nukleáris hulladéklerakó geológiai kutatása ügyében. A „teltházas” eseményen leginkább a tározó ellenzői szólaltak fel, de a város vezetése részéről állásfoglalás is született az ügyben.

A német közmeghallgatáson is sumákolt a magyar atomlobbi

2015. október 22.

Hírek

Alaposan leizzadt a Paks II. projektet védő magyar delegáció egy németországi közmeghallgatáson. Az atomerőmű-építés egyik legvehemensebb ellenzője, Oda Becker szerint elképesztő és felelőtlen, ahogy a magyar kormány hozzááll több biztonsági kérdéshez, például hogy azzal negligálják azt, hogy terrortámadás érheti az atomerőművet, hogy ilyenre nem volt még példa. A nukleáris téma szakértője szerint a magyar kormánybiztos… Tovább »

A paksi titok mindenek előtt

2015. október 10.

Hírek

Egyelőre nem derült ki, hogy a magyar kormány valóban megsértette-e a környezeti információk nyilvánosságát előíró Aarhusi Egyezményt a paksi bővítés előkészítése során. A nemzetközi megállapodás genfi székhelyű Jogkövetési Bizottsága vizsgálja a kérdést. A testület tegnapi genfi első meghallgatásán az Orbán-kabinet és a bejelentő zöldszervezetek képviselőinek is számos kérdésre kellett válaszolniuk. Szintén tegnap folytatódtak a közmeghallgatások… Tovább »

A nukleáris hulladék nem probléma, a szélerőmű igen

2015. szeptember 24.

Hírek

Nyilvános meghallgatás zajlott tegnap Bécsben a tervezett paksi bővítés környezeti hatásairól (mivel ezek a hatások az országhatárokon is átterjedhetnek, az érintett országok véleményét is ki kell kérni az engedélyezés során). Az eseményen a magyar kormány álláspontját Aszódi Attila képviselte, egy Greenpeace-aktivista pedig a Twitteren közvetítette a bővítési kormánybiztos érvelését.

Paks 2: Csak kérdőjelek

2015. május 11.

Hírek

Honlapunkon már szóltunk a május 7-i paksi atomerőmű tervezett bővítésének környezeti hatástanulmányáról szóló közmeghallgatásról. A késő éjszakába nyúló rendezvény nagy részét magam is végighallgattam. Úgy vélem a feltett kérdésekre adott válaszokat mindennek lehet nevezni, csak kielégítőnek nem, vagyis szaporodnak a kérdőjelek atomügyben.

Közmeghallgatásból közelhallgatás Pakson

2015. május 8.

Hírek

A Greenpeace, az Energiaklub, a Védegylet és a Levegő Munkacsoport közös állásfoglalása Paks II környezeti hatástanulmányáról és a Pakson megtartott közmeghallgatásról. Az év végén meglehet a környezetvédelmi engedély az építésre