Köz nélküli közmeghallgatás? Az mi a túró, kedves fideszes képviselőtársak?

2023. szeptember 20.

Hírek

Tegnap 23:35-kor a kormány beadott egy új törvényjavaslatot, amely módosítaná az atomenergiáról szóló törvényt is, miszerint ezentúl egy “közmeghallgatás az érintettek személyes megjelenése nélkül, honlapon való közzététel útján is megtartható”. Nem csak az atomerenrgia esetén szüntetik meg a rendes közmeghallgatásokat, hanem a környezetvédelem, a vízgazdálkodás, az építkezések és egyéb esetekben is.

Felpörgött a kormány látszatdemokratikus akku propagandája

2023. március 7.

Hírek

Politikai porhintés, amikor a debreceni polgármester arról beszél, számít neki a helyiek véleménye, akarata – állítják helyi ellenzéki képviselők. A fideszes városvezető – noha megemlíti, hogy erre nincs bizonyítéka – arról beszélt, nem tartja kizártnak, hogy valakik pénzért vettek részt a beruházás ügyében összehívott debreceni közmeghallgatáson.

A debreceni akkumulátor-ügy – No1 Egy kapcsolat első elhálásai

2023. január 13.

Hírek

2022. augusztusára nyúlnak vissza Palkovics úr nemzet-megváltó tervei, ami az elektromos autókra és az azokat kiszolgáló dél-koreai és kínai (hongkongi) akkumulátorgyárakkal kapcsolatos. Göd (ott a Duna) már vergődik ebben a helyzetben és nincs okom feltételezni, hogy Debrecen nem fog (komoly és közeli vízforrás nélkül).

Paks2: súlyos kérdések válaszok nélkül

2021. március 14.

Hírek

Közmeghallgatás lesz a jövő héten Pakson a tervezett új orosz atomerőmű létesítési engedélyezéséhez kapcsolódóan, a jelek azonban arra utalnak, hogy az Országos Atomenergia Hivatal kipipálandó feladatnak, és nem egyeztetési fórumnak tekinti az alkalmat. Nyoma sincs, hogy valódi egyeztetésre vagy tájékoztatásra készülnének.

Mi lakunk itt, nem kérünk veszélyes elektrolit üzemet a kertünk végére!

2021. március 6.

Hírek

Alaposan felkavarta a sóskúti, a tárnoki és az érdi közvéleményt a Sóskútra tervezett, és két ütemben épülő veszélyes üzem, amelyet az érintett településeken lakók feje fölött, előzetes tájékoztatás nélkül döntöttek el. A kialakult helyzetről Tetlák Örssel, Érd alpolgármesterével, az LMP – Magyarország Zöld Pártja elnökségi tagjával beszélgetünk.

Párbeszéd is, meg nem is, közösségi tervezés is, meg nem is, stadion is, meg …

2020. augusztus 1.

Hírek

A civilek további párbeszédet szeretnének, a polgármester szerint elkésett politikai projekt a civilek akciója, a tervező pedig a közösségi tervezést emlegette, hogy a lakosok bevonódjanak az utolsó tervezési fázisba, és kiválasszák például, hogy milyenek legyen a stadion mellett húzódó mászófal kapaszkodói, vagy zeolittal, fűvel, netán mulccsal borított területen futkározzanak a kutyák a futtatóban. A StadiOFF… Tovább »

KÖZMEGHALLGATÁS a Duna-parton épülő atlétikai stadion ügyében. 

2020. július 30.

Helyszín: Budapest, Bakáts tér 14.

Sajtótájékoztatók

GYERTEK EL!!! mert ez az első (és sajnos lehet, hogy az utolsó) alkalom arra, hogy feltegyétek kérdéseiteket, elmondjátok véleményetek, kifejezzétek elégedetlenségetek az atlétikai stadionba kapcsolatban.