Tájékozódj és kérdezz -közmeghallgatás

2018. december 12.

Helyszín: Budapest V. kerület, Városház utca 9-11.

Sajtótájékoztatók

Ne tegyünk szívességet azoknak, akik a Városligeti Építési Szabályzatot létrehozták! Évente egyszer van csak rá lehetőség, hogy jelezzük a budapesti városvezetésnek: nem nyugszunk bele a városligeti építkezésekbe!

Egy éve volt egy újabb nevezetes közmeghallgatás Pécsett

2016. december 24.

Hírek

Tubes radar 10 év – Bodai atomhulladéktároló 1 év. Ezekkel az évfordulókkal jellemezhetnénk városunk, Pécs szempontjából azt a 2016-os évet, amely egyben a csernobili atomerőmű katasztrófa harmincadik, a fukusimainak pedig 5. évfordulója volt.

Közmeghallgatás atomtemető ügyben

2015. december 24.

Hírek

Karácsony előtt december 23-án kedd este közmeghallgatást tartott Pécs város önkormányzata a Pécs térségébe tervezett nagy aktivitású nukleáris hulladéklerakó geológiai kutatása ügyében. A „teltházas” eseményen leginkább a tározó ellenzői szólaltak fel, de a város vezetése részéről állásfoglalás is született az ügyben.

A német közmeghallgatáson is sumákolt a magyar atomlobbi

2015. október 22.

Hírek

Alaposan leizzadt a Paks II. projektet védő magyar delegáció egy németországi közmeghallgatáson. Az atomerőmű-építés egyik legvehemensebb ellenzője, Oda Becker szerint elképesztő és felelőtlen, ahogy a magyar kormány hozzááll több biztonsági kérdéshez, például hogy azzal negligálják azt, hogy terrortámadás érheti az atomerőművet, hogy ilyenre nem volt még példa. A nukleáris téma szakértője szerint a magyar kormánybiztos… Tovább »

A paksi titok mindenek előtt

2015. október 10.

Hírek

Egyelőre nem derült ki, hogy a magyar kormány valóban megsértette-e a környezeti információk nyilvánosságát előíró Aarhusi Egyezményt a paksi bővítés előkészítése során. A nemzetközi megállapodás genfi székhelyű Jogkövetési Bizottsága vizsgálja a kérdést. A testület tegnapi genfi első meghallgatásán az Orbán-kabinet és a bejelentő zöldszervezetek képviselőinek is számos kérdésre kellett válaszolniuk. Szintén tegnap folytatódtak a közmeghallgatások… Tovább »

A nukleáris hulladék nem probléma, a szélerőmű igen

2015. szeptember 24.

Hírek

Nyilvános meghallgatás zajlott tegnap Bécsben a tervezett paksi bővítés környezeti hatásairól (mivel ezek a hatások az országhatárokon is átterjedhetnek, az érintett országok véleményét is ki kell kérni az engedélyezés során). Az eseményen a magyar kormány álláspontját Aszódi Attila képviselte, egy Greenpeace-aktivista pedig a Twitteren közvetítette a bővítési kormánybiztos érvelését.

Paks 2: Csak kérdőjelek

2015. május 11.

Hírek

Honlapunkon már szóltunk a május 7-i paksi atomerőmű tervezett bővítésének környezeti hatástanulmányáról szóló közmeghallgatásról. A késő éjszakába nyúló rendezvény nagy részét magam is végighallgattam. Úgy vélem a feltett kérdésekre adott válaszokat mindennek lehet nevezni, csak kielégítőnek nem, vagyis szaporodnak a kérdőjelek atomügyben.

Közmeghallgatásból közelhallgatás Pakson

2015. május 8.

Hírek

A Greenpeace, az Energiaklub, a Védegylet és a Levegő Munkacsoport közös állásfoglalása Paks II környezeti hatástanulmányáról és a Pakson megtartott közmeghallgatásról. Az év végén meglehet a környezetvédelmi engedély az építésre

Paks 2 közmeghallgatás

2015. május 07.

Helyszín: Paks, Gagarin utca 2

Sajtótájékoztatók

Közmeghallgatást tart a Dél-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség a nyilvánosság tájékoztatása és a vélemények, észrevételek megismerése érdekében az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. által a Paksi Atomerőmű Paks, 8803/15. hrsz.-ú telephelyén tervezett új atomerőművi blokkok környezeti hatásvizsgálati eljárása kapcsán.

Cementgyári közmeghallgatás

2015. április 20.

Helyszín: Miskolc

Sajtótájékoztatók

A HCM 1890 Hejőcsabai Cement- és Mészipari Kft. (2531 Tokod, Kossuth u. 132.) a cég Miskolc-Hejőcsabai telephelyén a 2011. óta nem üzemelő cementgyár területén új cementgyár létesítését tervezi a rendelkezésre álló infrastruktúra-, berendezések- és eszközök felújítását, karbantartását, illetve új berendezések beépítését követően.