Jane Goodall is a kozmetikai állatkísérletek ellen

2018. március 10.

Hírek

Több, mint 100 döntéshozó, befolyásos személy, tudós és üzleti vállalkozás mellett Ricky Gervais, Pixie Geldof és Dr Jane Goodall is csatlakozik a Cruelty Free International felhívásához a kozmetikai állatkísérletek egész világon való beszüntetéséért.

Veszélyes szempillafestékek

2018. január 23.

Hírek

A Dán Fogyasztói Tanács (Danish Consumer Council) 55 szempillafestéknek a címkén feltüntetett összetevőit vizsgálta és 32-ben talált allergizáló vagy a hormonrendszert megzavaró vegyi anyagot. Olyan márkákat teszteltek, mint a Clinique, a MAC, a Chanel, a Helena Rubinstein, a Lancôme és a L’Oreal.

Rákosokat betegíthetnek az adomány kozmetikumok?

2015. október 18.

Hírek

A Guardian szerzője, Karuna Jaggar egy elég kemény cikkben ment neki a kozmetikai iparnak, mert szerinte gyakran még azok a kozmetikai termékek is növelik a rák kialakulásának kockázatát, amelyeket a szépségipari cégek éppen a mellrákkal küzdő nőknek adnak adományként.

Erdővédelem tudatos fogyasztással

2015. február 5.

Hírek

A kozmetikumok és tisztítószerek gyakori összetevője a pálmaolaj, melynek a termesztése sokszor az esőerdők pusztulásával jár. A polcokon nem könnyű pálmaolaj-mentes kozmetikumot találni. Lehet, hogy a legjobb, ha kevesebb pipereszert használunk.

Csináld magad – Testápoló készítés a Zöldboltban

2013. november 09.

Helyszín: 1126 Budapest Kiss János altábornagy utca 35.

Programok

Száraz vagy érzékeny a bőröd? Ekcémás vagy? Szereted tudni, hogy pontosan mik az összetevői a kozmetikumnak, amit a bőrödre kensz? Gyere el a Zöldboltba és készíts magadnak testápolót, amely: – 100%-ban bőrbarát összetevőket tartalmaz, – kiválóan hidratál, gyulladáscsökkentő hatással bír, – segít enyhíteni az ekcémás tüneteket, – nagyon finom illatú Milyen anyagokat fogunk használni? –… Tovább »

Teljes uniós tilalom a kozmetikai célú állatkísérletekre

2013. március 13.

Hírek

Hétfőtől nem szabad többé forgalomba hozni állatokon tesztelt kozmetikumokat az Európai Unióban – tájékoztatott az Európai Bizottság magyarországi képviselete. A bizottság hétfőn megerősítette elkötelezettségét az Európai Tanács és az Európai Parlament által még 2003-ban megállapított határidő tiszteletben tartása mellett.

Cimkézett embriómentes termék

2013. március 11.

Hírek

Az emberi embriószövetek kozmetikai és élelmiszeripari felhasználására utaló jelenségeket vizsgálja Szabó Marcel zöldombudsman. Vizsgálatának egyik gyümölcse egy “embriómentes termék” címke lehet.