Az elmúlt 4 év fideszes kiemelt pénzmosodái

2022. április 13.

Hírek

Az Orbán-kormány 2010 óta gátlás nélkül alkalmazza a „nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás” státuszt a számára fontos építkezések felgyorsítása érdekében. Az átlátszó térképre tette a Fidesz által kiemeltté nyilvánított beruházásokat az elmúlt 4 évből.

Búcsúzóul ismét jól kitömték Áder “falzöld” alapítványát

2022. március 12.

Hírek

Szép búcsúajándékot kapott Orbán Viktor marionett figurája, a mindent aláíró Áder János köztársasági elnök március 10-én, mielőtt megválasztották az utódját, Novák Katalint. Az állam csatlakozik Áder János klímavédelmi alapítványához, mely így minimum 600 millió forint közpénzzel hízik.

A Fővárosi Törvényszék ítéletében megsemmisítette a Déli Körvasút bővítésének környezetvédelmi engedélyét

2022. február 19.

Hírek

A pert a Védegylet Egyesület indította a Hamzsabégi úti lakosok támogatásával. Az ítélet, amely még csak szóban került kihirdetésre, kifogásolta, hogy a környezetvédelmi engedély nem foglalkozott megfelelően a talajvízzel, a zajterheléssel, a madárvédelemmel és a beruházás alternatíváival. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

Áder újabb ötmilliárdért festhet zöldre

2022. február 11.

Hírek

Áder János Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványának ötmilliárd, a leégett szentesi sportcsarnokra 78 millió forintot ad a kormány. Mindkét összegre ráütötték a vissza nem térítendő pecsétet is. Január elején égett le a szentesi sportcsarnok, a kormány pedig nem hagyja támogatás nélkül a várost: „funkcióinak átmeneti biztosítására szolgáló létesítmény telepítésére és üzemeltetésére külön pályázat és kérelem benyújtása… Tovább »

Mondják meg, mire kap Áder milliárdokat!

2021. december 5.

Hírek

Követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, pontosan milyen célokra és konkrét tevékenységekre kap milliárdokat Áder János alapítványa, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 2020-21-ben, a magyar adófizetők pénzéből, válsághelyzet idején.

Üzenet Áder Jánosnak: Itthon legyen a bolygó kapitánya!

2021. december 3.

Hírek

Áder János köztársasági elnök az Indexnek adott interjújában teljesen jogos kritikákat fogalmazott meg a nemrégiben lezajlott klímacsúccsal kapcsolatban. Egyetértünk vele abban, hogy ha az országok nem vállalnak jelentősen radikálisabb célkitűzéseket, képtelenek leszünk érdemben lassítani a klíma- és ökológiai válságot, és bizony nagy sebességgel rohanunk a szakadékba. De…

Mire költi Áder a sokmilliárdnyi közpénzt?

2021. november 30.

Hírek

Áder János köztársasági elnök zöldrefestése: milliárdos villavásárlás a bolygóvédelemre szánt pénzből. Így veszik el 3 milliárd közpénz jellege.

A NER polip luxusszállodája miatt rendezik át a tokaji tájat

2021. november 8.

Hírek

A NER lovag Jellinek Dániel cége húzhatja fel az 5 csillagos Minaro Hotel Tokajt épülét egy elhagyatott bányaterületen a Tokajhoz tartozó Csurgó-völgyben. Nem kell aggódni, az infrastruktúrára is jutott közpénz. Ehhez kapcsolódik majd az Aktív Turisztikai Központ épülete, rendezvényteremmel és látványkonyhával. Ehhez 3000 négyzetméteren rendezik a tájat, vagyis a világörökségi tokaji tájba 90? tonna betonacélt… Tovább »

Fertő tavi fideszes blöffök

2021. június 19.

Hírek

Kedves megvezetett emberek! Ne higgyetek el mindent! Szeretném, ha tisztán látnátok a Fertő tó ügyében! (is) Fényt a sötétbe – egy villanyszerelő gondolatai.