Jövőt a vizeknek! – vizet a jövőnek! Marad a hungarikum 27 %-os áfa az ivóvízen

2023. március 30.

Hírek

Civilekkel találkozott a víziközmű szakma egy része és maga az újonnan alakult tárca felelős államtitkára! A semmibe folyó víz mértéke 19,51 %, míg az értékesítési veszteség átlagosan 26,22 % a víziközműveknél. Ide vezetett az árbefagyasztás/rezsicsökkentés. Marad a világ legmagasabb áfája a legalapvetőbb élelmiszeren, de elkerülhetetlen lesz az áremelés.

3 millió tonna szemetet termelünk évente

2022. december 28.

Hírek

Az összes magyarországi település összegyűjtött hulladékmennyisége tavaly meghaladta a 3,270 millió tonnát, ennek jelentős részét (több mint 2,414 millió tonnát) továbbra is a vegyes hulladék tette ki; az egy emberre jutó települési hulladék mennyisége 336,11 kilogramm volt.

Budapest bővíti a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központot

2022. december 23.

Hírek

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ területét két szomszédos telek megvásárlásával bővítette. Az új területekkel megnyílik az út a hulladékkezelő központ körforgásos gazdaság szempontjainak megfelelő, komplex hulladékgazdálkodási létesítménnyé történő fejlesztése előtt.

A közszolgáltatások helyzete és jövője a magyarok szemében

2022. december 01.

Helyszín: Online rendezvény – ZOOM

Sajtótájékoztatók

Ezúton szeretnénk meghívni a Policy Solutions “Mérlegen az állam: A közszolgáltatások helyzete és jövője a magyarok szemében” c. új kiadványának bemutatójára, mely a Friedrich-Ebert-Stiftung támogatásával készült.

17 milliárdért vásárolná vissza Budapest a csatornázási műveket

2022. november 25.

Hírek

Csaknem 17 milliárdért visszavásárolja egyik aranytojást tojó tyúkját a főváros, így Budapest egyedüli tulajdonosává válna a Fővárosi Csatornázási Műveknek. Az FCSM 25 évvel ezelőtt eladott kisebbségi részvénycsomagjának megszerzéséhez a közgyűlés és a hatóságok áldása is kell.

Lerohasztották a víziközműveket, hogy a NER lenyúlhassa

2022. november 19.

Hírek

Elkerülhetetlennek látszik a fenntarthatatlannak tűnő magyar ivóvízhálózat nagy részének állami tulajdonba adása, és ebből is csak a NER-közeli vállalkozók profitálhatnak. Az országos szinten 2000 milliárd forintosra becsült víziközmű vagyont akár államosítják, akár nem, az önkormányzatok és a fogyasztók járnak rosszul.

Végveszélyben az önkormányzatok!

2022. október 9.

Hírek

Nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz ma 18 város polgármestere a szociális krízis elkerülése, a magyar települések működőképességének fenntartása érdekében.

Illés Zoltán a vízhiányról: környezetvédelem helyett szabadrablás van

2022. július 9.

Hírek

A volt fideszes államtitkár szerint állami szinten nincs környezetügy, mert még nem alakult ki az a kormányközeli érdekkör, amelyik elég pénzt tudna kipréselni a zöld beruházásokból. Állami és egyéni szinten is a pénz és kényelem diktál, a gazdák is inkább beáldoznak egy évet, mint hogy területet adjanak át a vízgazdálkodás céljára.

Ki lesz a magyar szemétkirály? Újabb rendszerváltás a hulladékgazdálkodásban

2021. szeptember 12.

Hírek

A kormány 35 évre kiszervezi szinte a teljes hulladékgazdálkodást. Ez másfél emberöltőnyi idő. A pályázat nyertese élet és halál ura lesz egy egész iparágban, ugyanakkor mindig ott lebeg majd a feje fölött a milliárdos kötbérek réme. Az eljárást már megindították, remélhetőleg lassan kiderül, ki lesz a magyar szemétkirály. Szilágyi László, környezetvédelmi projektmenedzser, a Zöld Műhely… Tovább »