Szemétbe borítja Orbán Budapestet

2021. január 5.

Hírek

A budapestieken csattan a kormány ostora. Még csak január első napjaiban járunk, de már látható a kormányzati elvonások eredménye. Budapesten leszerelték az utcai hulladékgyűjtők csaknem harmadát.

Osztozkodunk! – 90 vécét használ több mint kétmillió ember

2020. december 18.

Hírek

A Város Mindenkié csoport több hónapos munkával felkereste a főváros összes nyilvános illemhelyét. A legtöbb közvécét fenntartó Fővárosi Csatornázási Művektől, a fővárosi önkormányzattól és egyenként minden budapesti kerülettől kért adatigénylés alapján egyenként járták végig a budapesti közvécéket. A fővárosban összesen 90 darab nyilvános vécé üzemel, ezen osztozik Budapest kétmilliós lakossága, beleértve azokat a hajléktalanságban élő… Tovább »

Kutyapelus helyett kakizacsi Bécsben

2019. április 1.

Hírek

Miért választanánk a bonyolult utat, ha van könnyű is – kérdezi a bécsi köztisztaságiak legújabb plakátja, amin egy pelenkás kiskutya szerepel. Ezzel hívják fel a figyelmet a több ezer kihelyezett kakizacsis automatára, amit a bécsi gazdik ingyenesen használhatnak.

10 évesek a bécsi szemétzsaruk

2018. február 11.

Hírek

2008 februárjában alapították meg Bécsben az úgynevezett “szemétrendőrséget”, a WasteWatcher-t, melynek köszönhetően drasztikusan csökkent a szemetelési kedv az osztrák fővárosban. A bécsi köztisztaság fenntartása érdekében kialakított modellt hamarosan Berlinben is alkalmazni fogják.

Szelektív zavarok: kémelhárító lesz az FKF vezérigazgatója

2017. május 18.

Hírek

Június 1-től Göbölös László dandártábornokot, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt főigazgatóját nevezem ki a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) élére – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester a Hvg.hu információját. Az állami elvonások gátolják a budapesti közterület-fenntartást és a takarítást.

Dunameder tisztítás és tavaszi takarítóbuli

2017. május 9.

Hírek

Majd 17.000 résztvevő, 28.100 kg hulladék – idén is sikeresen zárult a bécsi köztisztaságiak, az MA 48 közösségi takarítási akciója. A 12. alkalommal megrendezett eseményen iskolák is részt vettek. Mivel zenére a legjobb takarítani, ezért a Donauparkban még takarítóbulit is rendeztek.

Patkányosodó Párizs

2014. augusztus 13.

Hírek

Hatalmas méretű patkányok árasztották el a Tuileriák kertjét Párizsban. A világ egyik legszebb, nagy múltú közparkjaként számon tartott zöldövezetben a turisták által hátrahagyott nagy mennyiségű szemét miatt szaporodtak el a kártevők.

Rágógumi eltávolító gép Zalaegerszegen

2012. július 21.

Hírek

Egy speciális vegyszer segítségével környezetbarát módon oldja fel a járófelületekre tapadt rágógumit az a holland gép, amelyet a város tulajdonában álló egyik társaság állított üzembe Zalaegerszegen.

Rágózacskókkal a rágógumi ellen Rómában

2012. március 28.

Hírek

Rágógumiellenes kampányt indított a római köztisztasági hivatal, hogy felvegyék a harcot az olasz fővárost beborító ragaccsal szemben. A cél egyszerű: azt szeretnék, hogy a rómaiak ne a járdára, hanem a szemétbe dobják a rágót.