Merre tovább e-roller?

2021. szeptember 11.

Hírek

Elkészült az e-rollerekről szóló KRESZ-módosítási javaslat. Révész Máriusz szerint a módosítói csomag minisztériumközi egyeztetési fázisban van.

Megszűnhet a kerékpárút kötelező használata a bicikliseknek

2021. április 7.

Hírek

Feloldandó konfliktus, hogy a versenykerékpárosok hol kerékpározzanak: az út szélén vagy egy olyan kerékpárúton, ami a baleseti statisztikák szerint veszélyesebb, mintha az út szélén bicikliznének. Az új KRESZ-módosítás többek között az elektromos rollerek és kerékpárok megjelenésére is reagálna.

A látni és látszani elv betartása megfelelő lámpák segítségével

2020. május 16.

Hírek

A biciklizés során számos olyan szabályt kell szem előtt tartani, amik megóvják a te és a körülötted lévők biztonságát egyaránt. Nem elegendő a KRESZ ismerete, be is kell tartani az általa felsorakoztatott szabályokat, mivel csak úgy válhatunk a közlekedés felelősségteljes tagjaivá.

KRESZ-módosítást hozhat a járvány

2020. május 6.

Hírek

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa, Révész Máriusz szerint a nehézségek közben is érdemes átgondolni, hogy lehet tovább védeni a gyalogosokat és a kerékpárosokat a KRESZ szabályainak módosításával.

Bringás villám kresz teszt

2016. április 18.

Hírek

Autós? Kerékpáros? Gyalogos? Mindegy. Erre az öt kérdésre nem árt tudni a választ – a baleset és büntetés mentes hétköznapok miatt.

Ahol a piroson áttekerhetünk

2013. szeptember 19.

Hírek

Egy hét óta legálisan is áthajthatnak a brüsszeli útkereszteződések piros jelzésein a kerékpárosok. A döntést a közlekedési miniszter jelentette be, miután a belga közlekedési intézet jóváhagyta a terveket.

Tekerés közben tilos mobilozni!

2013. április 6.

Hírek

A Kerékpározás éve alkalmából Bécsben jelölték ki Ausztria első kerékpáros utcáját. Itt a biciklis forgalomnak van elsőbbsége a gépjárművekkel szemben, és egymás mellett is lehet kerekezni, de tilos mobilozni.