Halálra taposta a menekülő vadorzót az elefántcsorda

2021. április 19.

Hírek

Vadorzó lehetett az a férfi, akit elefántok tapostak halálra a dél-afrikai Krüger Nemzeti Parkban, jelentette be a SANparks, a nemzeti park üzemeltetője. A férfi és két feltételezett bűntársa vadőrök elől menekült, amikor belefutottak egy több családból álló elefántcsordába. Az egyik orvvadászt sikerült letartóztatni, a harmadik társuk elmenekült, de a park közleménye szerint őt is megsebesítették az… Tovább »

Végzetesen benézte az orvvadász

2019. április 7.

Hírek

A dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban halálra taposott egy orvvadászt egy elefánt, majd a holttestét megették az oroszlánok.

Tavaly naponta 3 orrszarvút gyilkoltak le Dél-Afrikában

2018. január 29.

Hírek

Megint több mint ezer orrszarvút öltek meg vadorzók egy év alatt a Dél-afrikai Köztársaságban. Edna Molewa környezetvédelmi miniszter szerint az elmúlt évben illegálisan elejtett állatok száma 1028, ami alig mutat csökkenést a tavalyelőtti 1054-hez képest.

Lelőtték a szökött oroszlánokat

2017. július 15.

Hírek

Lelőtték azt a három hímoroszlánt, amelyek a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkból szöktek meg – közölte a rezervátum szóvivője. Egy gazda, aki a Kruger közelében lakik, lelőtt közülük egyet, amikor meglátta, hogy a három szökött ragadozó éppen felfalja a farm egyik tehenét.

Gyilkosok miatt menekítik az orrszarvúkat

2014. augusztus 14.

Hírek

Több száz orrszarvút kell evakuálni a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkból, hogy meg tudják menteni őket a tülökre utazó orvvadászoktól.

77 év börtön orvvadászatért

2014. július 23.

Hírek

Összesen 77 év börtönre ítéltek ma a Dél-Afrikai Köztársaságban egy vadorzót, aki 2011-ben két bűntársával lelőtt három orrszarvút a Kruger nemzeti parkban. A park szóvivője reméli, hogy a szokatlanul kemény büntetés elrettentő hatással lesz az orvvadászokra, akik tavaly minden korábbinál több, összesen 1004 rinocéroszt pusztítottak el.

Orrszarvú védelem milliárdos magánadományból

2014. március 15.

Hírek

24 millió dollárt adományozott egy orrszarvúak megóvását célzó high-tech kampány elindítására a dél-afrikai nemzeti parkok hálózatának Warren Buffett milliárdos befektetési guru szintén üzletember fia, aki az USA drogellenes harcához hasonlította a veszélyeztetett állatok megvédéséért vívott küzdelmet.

Rinocérosz gyilok rekord Dél-Afrikában

2013. január 14.

Hírek

2012-ben rekordszámú, 668 orrszarvút öltek meg tülkéért, ez majdnem 50 százalékkal több a 2011-esnél. Az állatok nagy részét a Krüger Nemzeti Parkban, az ország legnagyobb menedékében ölték meg. Az orvvadászatot a szarvak iránti egyre növekvő ázsiai igény ösztönzi.

Kémrepülővel az orrszarvúakért

2012. december 5.

Hírek

Katonai berendezésekkel felszerelt kémrepülőgépet kap a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park, hogy ezzel is hatékonyabbá tehessék az orrszarvúk orvvadászata elleni harcot.