Új kisokos segít eligazodni a műanyagok újrahasznosításánál

2021. augusztus 18.

Hírek

A Danone és a KSZGYSZ felismerték, hogy a műanyag csomagolások területén szükség van olyan lakossági útmutatóra, amely érthetően összegzi a különböző műanyagfajtákat, azok környezeti hatásait, hasznosíthatóságukat, jelöléseiket és a megfelelő hulladékkezelés módszerét.

Ingyenes hulladékgazdálkodási webinár

2021. június 10. - 2021. június 10.

Helyszín: internet - virtuális tér

Programok

A KÖVET Egyesület webinárt szervez 2021. június 10-én, 10 órától, melynek keretében az új koncessziós rendszer működését vitatjuk meg meghívott vendégeinkkel. A rendezvény ingyenes, a ZOOM belépési adatokat a regisztrációkor megadott e-mail címre fogjuk elküldeni.

Díjátadással zárult az ÖKOINDUSTRIA

2021. május 2.

Hírek

Véget ért az ÖKOINDUSTRIA környezetvédelmi szakkiállítás és konferencia sorozat, melynek fókuszában a körforgásos gazdaság, a vízgazdálkodás és az elektromobilitás kérdésköre szerepelt, valamint bemutatkoztak azok a hazai zöldipari innovációk is, amelyek a nemzetközi piacon is megállják helyüket.

ÖKOINDUSTRIA2021 Mert a jövő zöld, vagy semmilyen!

2021. április 26.

Hírek

Ezzel az alcímmel rendezi meg a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) – ezúttal az online térben – 2021. április 28-30. között a hatodik ÖKOINDUSTRIA Virtuális Zöldipari Expot és Konferenciát. Közép-Európa egyik legjelentősebb környezetipari szakkiállításán a környezetvédelmi technológiák, innovációk, termékek széles skáláját ismerhetik meg a regisztált látogatók és néhány formabontó újdonsággal is találkozhatnak.

Ökoindustria 2021 – Legyünk együtt még zöldebbek!

2021. április 28. - 2021. április 30.

Helyszín: internet - virtuális tér

Programok

A jövő zöld, vagy semmilyen: tavasszal jön az eddigi legnagyobb ÖKOINDUSTRIA.  3 napos virtuális expóval és teljes értékű online konferenciával (kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások, Q&A, online B2B networking stb.) várjuk 2021. április 28-30. között.

Zöldgazdaság2021

Kiadványok

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége az április 28-30. között megrendezésre kerülő ÖKOINDUSTRIA Virtuális Expo és Konferencia alkalmából egy Zöldgazdaság2021 című tanulmánnyal jelenik meg, amelyben tagvállalatainak gyakorlati tapasztalatai és saját kutatásai, felmérései alapján helyzetképet ad az ágazat jelenlegi tevékenységéről, hazai és nemzetközi eredményeiről, problémáiról és konstruktív módon számba veszi az elkövetkező időszak lehetőségeit és feladatait… Tovább »

ÖKOINDUSTRIA2021 – Legyünk együtt még zöldebbek!

2021. április 28. - 2021. április 30.

Helyszín: internet - virtuális tér

Programok

A jövő zöld, vagy semmilyen: tavasszal jön az eddigi legnagyobb ÖKOINDUSTRIA.  3 napos virtuális expóval és teljes értékű online konferenciával (kerekasztal-beszélgetések, szakmai előadások, Q&A, online B2B networking stb.) várjuk 2021. április 28-30. között.

Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet! Csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!

2019. október 21.

Hírek

Magyarország idén is csatlakozik az Európai Bizottság hulladékcsökkentő kampányához, az Európai Hulladékcsökkentési Héthez (European Week for Waste Reduction, EWWR). Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idén 2019. november 16-24. között kerül megrendezésre és várja önkéntesek hulladékcsökkentési akcióötletekkel történő jelentkezését!

Kármentesítés és barnamezős beruházások

2019. május 14. - 2019. május 15.

Helyszín: Budapest

Programok

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének Kármentesítés és Kárelhárítás Munkacsoportja 1999 óta minden második évben sikeres szakmai konferenciát szervez a kármentesítés szakterületi eredményeinek és kihívásainak bemutatására, a legfrissebb kutatás-fejlesztési eredmények és szakmai tapasztalatok megosztására és a következő időszakban elérhető finanszírozási források megismerésére. A 2019. évre tervezett konferencia lehetőséget biztosít a legfrissebb kutatás-fejlesztési eredmények, a legújabb… Tovább »

19. Országos Környezetvédelmi Találkozó

2019. február 16.

Helyszín: DÜRER RENDEZVÉNYHÁZ Budapest, 1146 Ajtósi Dürer sor 19-21

Programok

Tájékoztatjuk arról, hogy a 2019. február 16-ára szervezett 19. Országos Környezetvédelmi Találkozó helyszíne – technikai-, és rajtunk kívül álló okok miatt – megváltozott. Az új helyszín: DÜRER RENDEZVÉNYHÁZ – Budapest, 1146 Ajtósi Dürer sor 19-21.  (Nem a Dürer kert!) A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2019-ben is megszervezi a környezetvédelem területén tevékenykedő tagvállalatai és partnereik… Tovább »