Nyisd ki a szemedet, csökkentsd a szemetet! Csatlakozz az Európai Hulladékcsökkentési Héthez!

2019. október 21.

Hírek

Magyarország idén is csatlakozik az Európai Bizottság hulladékcsökkentő kampányához, az Európai Hulladékcsökkentési Héthez (European Week for Waste Reduction, EWWR). Az Európai Hulladékcsökkentési Hét idén 2019. november 16-24. között kerül megrendezésre és várja önkéntesek hulladékcsökkentési akcióötletekkel történő jelentkezését!

Kármentesítés és barnamezős beruházások

2019. május 14. - 2019. május 15.

Helyszín: Budapest

Programok

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének Kármentesítés és Kárelhárítás Munkacsoportja 1999 óta minden második évben sikeres szakmai konferenciát szervez a kármentesítés szakterületi eredményeinek és kihívásainak bemutatására, a legfrissebb kutatás-fejlesztési eredmények és szakmai tapasztalatok megosztására és a következő időszakban elérhető finanszírozási források megismerésére. A 2019. évre tervezett konferencia lehetőséget biztosít a legfrissebb kutatás-fejlesztési eredmények, a legújabb… Tovább »

19. Országos Környezetvédelmi Találkozó

2019. február 16.

Helyszín: DÜRER RENDEZVÉNYHÁZ Budapest, 1146 Ajtósi Dürer sor 19-21

Programok

Tájékoztatjuk arról, hogy a 2019. február 16-ára szervezett 19. Országos Környezetvédelmi Találkozó helyszíne – technikai-, és rajtunk kívül álló okok miatt – megváltozott. Az új helyszín: DÜRER RENDEZVÉNYHÁZ – Budapest, 1146 Ajtósi Dürer sor 19-21.  (Nem a Dürer kert!) A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége 2019-ben is megszervezi a környezetvédelem területén tevékenykedő tagvállalatai és partnereik… Tovább »

Újabb szakmai lépések a tisztább Tiszáért

2018. november 27.

Hírek

Magyar és ukrán szakemberek tartottak szakmai egyeztetést a kárpátaljai Visken a tisztább Tiszáért, hogy közelebb kerüljenek a folyó hulladék-problémájának megoldásához.

A környezetvédelmi mérés és mintavétel aktuális kérdései 2018

2018. május 16.

Helyszín: Hotel Aréna

Programok

A KÖRNYEZETVÉDELMI SZOLGÁLTATÓK ÉS GYÁRTÓK SZÖVETSÉGE Mérés-Mintavétel Munkacsoportja negyedik alkalommal szervez konferenciát környezetvédelmi mintavételek és mérések témakörben, a korábbi konferenciák tapasztalatai alapján az összes környezeti elemre és hulladékokra vonatkozóan. A felmerülő kérdések megvitatásába a laboratóriumi szakemberek mellett be kívánjuk vonni az érintett jogalkotókat, a környezetvédelmi hatóságok szakembereit és a környezetvédelmi analitikai szakmával kapcsolatban álló más… Tovább »

ÖKOINDUSTRIA Környezetipari Szakkiállítás megnyitója

2015. október 14.

Helyszín: Budapest, II. kerület, Kis Rókus u

Sajtótájékoztatók

Kérem, engedje meg, hogy tisztelettel meghívjam a IV. ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállításra, amely 2015. október 14-16. között kerül megrendezésre a Millenáris B csarnokában, valamint különösen annak megnyitó ünnepségére, amelyre október 14-én 13:00 órai kezdettel kerül sor.

Jövőkép a hulladékgazdálkodásban

2013. december 09.

Helyszín: Hotel Griff, 1113, Budapest Bartók Béla út 152

Sajtótájékoztatók

Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége Jövőkép a hulladékgazdálkodásban című konferenciája. Hotel Griff, 1113, Budapest Bartók Béla út 152. Időpont: 2013. december 9.

Először lesz karbon-semleges az Ökoindustria

2013. szeptember 22.

Hírek

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége szeptember 25-27 között immár harmadszor rendezi meg a szakma legnagyobb hazai szakkiállítását és hozzá kapcsolódó konferenciasorozatát. 4000 négyzetméteren több mint 80 kiállító és társkiállító várja színes programokkal az érdeklődőket.

Zöld szervezetek – Zöld üzletek vitafórum

2013. szeptember 26.

Helyszín: Budapest, Dózsa György út 1

Programok

Az ÖKOINDUSTRIA III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági, Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás egyik kísérőrendezvényeként „Zöld szervezetek – Zöld üzletek” címmel zöld–civil vitafórumot szervez a Humusz Szövetség és a KSZGYSZ (Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége). Időpont: 2013. szeptember 26., 10.00 – 13.30 (Regisztráció: 9.30-tól) Helyszín: ÖKOINDUSTRIA Szakkiállítás, SYMA Rendezvényközpont, Melbourne terem (1146 Budapest, Dózsa György út 1.) Moderátor: Németh… Tovább »

Kukába került a józanság

2013. augusztus 4.

Hírek

Nem az a fő gond, hogy a rezsicsökkentés és a költségnövekedés miatt a települési hulladékszállítók sorra mondják fel szolgáltatási szerződéseiket, és emiatt a lakosoknak esetleg néhány hétig el kell viselniük a felgyülemlő szemét látványát és bűzét, hanem az, hogy az új helyzetben hosszú távon nem tartható fenn a szolgáltatás színvonala. Emellett a szennyező fizet elvet… Tovább »