Az LMP a Kúriához fordul a klímanépszavazás miatt

2021. augusztus 14.

Hírek

A Kúriához fordul az LMP a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) által nem hitelesített klímanépszavazási kérdés miatt, erről Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke beszélt tegnap.

A Kúriához fordul a Levegő Munkacsoport a budapesti levegőminőségi terv miatt

2020. július 27.

Hírek

A Levegő Munkacsoport 2018-ban keresetet nyújtott be a bírósághoz, mert a zöldhatóság Budapestre és környékére készített levegőminőségi terve a jelenlegi formájában nem alkalmas a légszennyezettség érdemi csökkentésére. A Fővárosi Törvényszék ítéletében úgy értelmezte, hogy az ilyen terveket nem lehet bíróság előtt eredményesen megtámadni, ezért a civil szervezet a Kúriához fordult felülvizsgálatért.

Az Energiaklub a strasbourgi bírósághoz fordul Paks 2 miatt

2017. november 5.

Hírek

Miután 2016-ban eldőlt, hogy a hatóságok megadják Paks 2 környezetvédelmi engedélyét, a Greenpeace Magyarország és az Energiaklub fellebbezést nyújtott be. Szerintük a kiadott engedély alapjául szolgáló környezeti hatástanulmány egy sor fontos kérdést nem tisztázott. Miután fellebbezésüket a hatóságok elutasították, bírósághoz fordultak, itt viszont formai hibára hivatkozva dobták vissza a beadványukat.

Lehet népszavazás a római-parti mobilgátról

2017. október 10.

Hírek

Megváltoztatta a Kúria a Fővárosi Választási Bizottság döntését és hitelesítette ma a római-parti mobilgát megépítésével kapcsolatos népszavazási kérdést – írta az MTI a Kúria internetes oldalára kitett végzése alapján. 138.000 érvényes aláírás kell hozzá egy hónap alatt. A gyűjtés a jövő héten indul.

Ismét Kishantosnak adott igazat a Kúria

2016. augusztus 18.

Hírek

Kishantos ismét pert nyert, a Kúria elutasította Zászlós Tibor és a Mezőfalvai Zrt Kishantos elleni keresetét. Eső után köpönyeg.

Paks II vs kvóta: mit lép a fideszes államgépezet Jávor Benedek lépésére?

2016. március 4.

Hírek

A kormány szerint kvótás kérdése nem érint nemzetközi szerződést, így lehet róla népszavazni. Ám ha ez az érvelés megáll, akkor Paks II.-ről is lehetne referendumot tartani – mondja a Párbeszéd Magyarországért EP-képviselője. Jávor Benedek egyszer már kezdeményezett népszavazást az atomerőmű-bővítésről, azt akkor épp arra hivatkozva dobta vissza a Kúria, hogy nemzetközi szerződésbe ütközik. A képviselő… Tovább »

A Kúria szerint is hazudott Bitay Márton államtitkár

2015. november 26.

Hírek

A Földművelésügyi Minisztérium nem nyugodott bele a Kishantosnak igazat adó első- és másodfokú bírósági döntésekbe – abban a perben melyet a Kishantosi Nonprofit Kft. indított a jóhírnevének megsértése miatt –, és felülvizsgálati kérelemmel fordult a Kúriához, mely tegnap megerősítette Kishantos igazát.