A Déli-Kárpátokban is megjelent a farkas-kutya hibrid

2023. november 10.

Hírek

Már Romániában is találtak farkas-kutya hibridet; a Conservation Carpathia Alapítvány közleménye alapján a Déli-Kárpátokban végzett kutatásuk alapján genetikai tesztekkel tudják igazolni a farkasok és a kóborkutyák kereszteződéséből létrejött keverékfaj létezését.

A magyar állattartók 3/4-e kutyás, fele macskás

2023. október 30.

Hírek

A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint. Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja szerint a több mint 1000 válaszadóból álló, súlyozott, reprezentatív mintán alapuló kutatás szerint a leggyakoribb otthon tartott állat a kutya: négy állattartó háztartás közül háromban… Tovább »

A Tátrai Nemzeti Parkból kitiltanák a kutyákat

2023. május 14.

Hírek

A szlovákiai Tátrai Nemzeti Park (TANAP) elfogadás előtt álló új látogatási rendjének tervezete – néhány kivételtől eltekintve – kitiltaná a kutyákat a nemzeti parkból. A lengyel Tátrai Nemzeti Parkban (TPN) már hosszú idő óta tilos kutyát bevinni a védett területre.

Maximum 3 napig lehet magukra hagyni a spanyol házi kedvenceket

2023. március 17.

Hírek

Új és szigorú állatvédelmi törvényt fogadott el tegnap a spanyol parlament, amely szerint maximum három napig lehet magukra hagyni a háziállatokat. A jogszabály előírja, hogy az állatokat méltó körülmények között kell tartani, valamint listázza, hogy magánszemélyek mely fajokat tarthatnak házi kedvencként az otthonukban.

Harc az elemekkel, avagy hogyan lehet a kutyákat megfürdetni

2022. október 14.

Hírek

Mivel a kutyák köztudottan szeretik a bűzös dolgokat, és előszeretettel hempergőznek meg sárban, porban, sőt akár trágyadombon is, ezért aztán személyes sértésként élik meg, ha a gazdik rájuk akarja tukmálni a fürdést. Vagy legalábbis így viselkednek, mert kevés dolog hasonlít a szabadfogású birkózáshoz annyira, mint a kutyafürdetés. Ha te magad is küzdesz a négylábúddal, akkor… Tovább »

Csodálatos állati elmék és a megnyomorító “szeretet”

2022. május 4.

Hírek

Ha egy intelligens faj minket fogságban tartana úgy, ahogy mi tesszük ezt kedvenceinkkel, mit eredményezne ez?  Pár évesen elválasztanak szüleinktől, hogy minél szelídebbek legyünk új gazdánkkal.  Kiragadnak kultúránkból, és egy idegen faj nevel, vagy inkább csak tart minket, kommunikációnkat nem érti.

Kutyák segítenek a DB- nek kiszimatolni a védett állatokat

2021. október 31.

Hírek

Kutyákat képez ki a német vasúttársaság (DB) arra, hogy az építkezéseiken megtalálják az esetleg ott élő védett állatokat. Eddig az emberek feladata volt ezek felkutatása, majd áthelyezték őket biztonságosabb területre az építkezés előrehaladása érdekében.

A járvány után sok britnek már nem kell a kutya

2021. október 23.

Hírek

Tömegesen viszik vissza a menhelyekre a karantén alatt vett állatokat Nagy-Britanniában. Sokan úgy tesznek, mint ha az utcán találták volna az állatokat, így ugyanis az intézmény nem utasíthatja vissza őket.

A kutyák és a macskák könnyen elkaphatják a koronavírust

2021. július 2.

Hírek

Két új vizsgálat alapján a Covid-19-fertőzött emberek nagy eséllyel átadhatják a koronavírust a velük együtt élő kutyáknak és macskáknak. Kanadai kutatók szerint a legveszélyeztetettebbek a gazdáik ágyában alvó macskák.