A Tátrai Nemzeti Parkból kitiltanák a kutyákat

2023. május 14.

Hírek

A szlovákiai Tátrai Nemzeti Park (TANAP) elfogadás előtt álló új látogatási rendjének tervezete – néhány kivételtől eltekintve – kitiltaná a kutyákat a nemzeti parkból. A lengyel Tátrai Nemzeti Parkban (TPN) már hosszú idő óta tilos kutyát bevinni a védett területre.

Maximum 3 napig lehet magukra hagyni a spanyol házi kedvenceket

2023. március 17.

Hírek

Új és szigorú állatvédelmi törvényt fogadott el tegnap a spanyol parlament, amely szerint maximum három napig lehet magukra hagyni a háziállatokat. A jogszabály előírja, hogy az állatokat méltó körülmények között kell tartani, valamint listázza, hogy magánszemélyek mely fajokat tarthatnak házi kedvencként az otthonukban.

Harc az elemekkel, avagy hogyan lehet a kutyákat megfürdetni

2022. október 14.

Hírek

Mivel a kutyák köztudottan szeretik a bűzös dolgokat, és előszeretettel hempergőznek meg sárban, porban, sőt akár trágyadombon is, ezért aztán személyes sértésként élik meg, ha a gazdik rájuk akarja tukmálni a fürdést. Vagy legalábbis így viselkednek, mert kevés dolog hasonlít a szabadfogású birkózáshoz annyira, mint a kutyafürdetés. Ha te magad is küzdesz a négylábúddal, akkor… Tovább »

Csodálatos állati elmék és a megnyomorító “szeretet”

2022. május 4.

Hírek

Ha egy intelligens faj minket fogságban tartana úgy, ahogy mi tesszük ezt kedvenceinkkel, mit eredményezne ez?  Pár évesen elválasztanak szüleinktől, hogy minél szelídebbek legyünk új gazdánkkal.  Kiragadnak kultúránkból, és egy idegen faj nevel, vagy inkább csak tart minket, kommunikációnkat nem érti.

Kutyák segítenek a DB- nek kiszimatolni a védett állatokat

2021. október 31.

Hírek

Kutyákat képez ki a német vasúttársaság (DB) arra, hogy az építkezéseiken megtalálják az esetleg ott élő védett állatokat. Eddig az emberek feladata volt ezek felkutatása, majd áthelyezték őket biztonságosabb területre az építkezés előrehaladása érdekében.

A járvány után sok britnek már nem kell a kutya

2021. október 23.

Hírek

Tömegesen viszik vissza a menhelyekre a karantén alatt vett állatokat Nagy-Britanniában. Sokan úgy tesznek, mint ha az utcán találták volna az állatokat, így ugyanis az intézmény nem utasíthatja vissza őket.

A kutyák és a macskák könnyen elkaphatják a koronavírust

2021. július 2.

Hírek

Két új vizsgálat alapján a Covid-19-fertőzött emberek nagy eséllyel átadhatják a koronavírust a velük együtt élő kutyáknak és macskáknak. Kanadai kutatók szerint a legveszélyeztetettebbek a gazdáik ágyában alvó macskák.

Óvatosan az erdőkben! Gyakori kérdések kullancsokról

2021. április 19.

Hírek

Azért írom ezt a bejegyzést, mert a mai nyirkos délutánon Dömörkapunál sétálva, közvetlenül az út mellett több száz kullancsot találtam, amik csak arra vártak, hogy az arra járó túrázók és kutyáik beléjük botoljanak.

Ivartalanítás indult a kóbor ebek számának csökkentéséért

2021. április 9.

Hírek

A kistelepülések kutyapopulációjának „mederben tartása” és a nem kívánt szaporulat megelőzése érdekében indított ivartalanítási programot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A projekt összköltsége 50 millió forint, mely mintegy 1400 kutya ivartalanítását teszi lehetővé országszerte, fókuszában pedig a nőivarú egyedek állnak.