A járvány után sok britnek már nem kell a kutya

2021. október 23.

Hírek

Tömegesen viszik vissza a menhelyekre a karantén alatt vett állatokat Nagy-Britanniában. Sokan úgy tesznek, mint ha az utcán találták volna az állatokat, így ugyanis az intézmény nem utasíthatja vissza őket.

Nem adnak örökbe kutyát karácsonykor a német menhelyek

2018. december 12.

Hírek

„A kutya egy életre szól, nem egyetlen karácsonyra”Több tucat német állatmenhelyen jelezték a kutyákat adoptálni vágyóknak, hogy az ünnepeket megelőző időszakban nem adnak ki kisállatot senkinek.

45 kiskutya tűzhalála Pécsen

2015. október 25.

Hírek

Tűz ütött ki a pécsi Misina Természet és Állatvédő Egyesület kutyamenhelyén tegnap éjjel, negyvenöt kölyökkutya elpusztult – tájékoztatott a Baranyai Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Éhenhaltak a német juhászok?

2014. október 2.

Hírek

Két napig ugattak a kutyák, utána csak vonyítottak, aztán már semmi. A kennelekben nyáron 50 fok is volt, azt nem láttam, hogy vizet is kaptak volna – ezt mondta egy tanú az ajkai gyepmesteri telep korábbi körülményeiről az Ajkai Járásbíróságon, ahol megkezdődött az állatkínzással vádolt ajkai gyepmester tárgyalása.

53 kutya égett el elevenen

2014. szeptember 14.

Hírek

Letartóztattak egy 15 éves gyújtogatót Manchesterben. A fiú egy kutyamenhelyet borított lángba, ami 53 eb halálát okozta.

Elaltatatják a bukaresti kóbor ebeket

2014. február 23.

Hírek

Megkezdték Bukarestben a gazdátlan kutyák elaltatását: az első két napon 187 olyan ebet pusztítottak el, amelyek több mint száz napja voltak már a főpolgármesteri hivatal menhelyén – közölte Razvan Bancescu, az állatvédelmi felügyelet projektvezetője.

Százezer kóbor kutya országa

2012. augusztus 15.

Hírek

Állatvédők becsült adatai szerint a százezres számot is elérheti az utcákon kóborló, gazdátlan kutyák száma Magyarországon. A rejtőzködő és éjszakai életmódot folytató macskák számát viszont még megközelítőleg sem lehet megmondani.