A visegrádi országok nem támogatják a kvótakereskedelmi rendszer kiterjesztését

2022. január 6.

Hírek

A régió egyetlen országa, így Magyarország sem támogatja a kvótakereskedelmi rendszer kiterjesztését a közlekedési és a háztartási szektorra – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára Brüsszelben.

Orbán klíma hintapolitikája

2021. november 7.

Hírek

A magyar kormányfő egyelőre csak azt ismételgeti, mit nem fogad el az uniós légszennyezés csökkentésért folytatott küzdelemben. Pótmegoldásként pedig csak ellentmondásos lózungokat hoz fel.

Világszerte be kell árazni a szén-dioxid-kibocsátást

2021. május 7.

Hírek

A széndioxid-kibocsátás piaci alapú és globális beárazása szükséges a éghajlatváltozás feltartóztatásához – mondta Angela Merkel német kancellár tegnap a Petersbergi Klímadialógus (PCD) nevű konferenciasorozat idei tanácskozásán, amelyet a novemberi glasgow-i ENSZ-klímakonferencia (COP26) előkészítésére hívtak össze.

Óriási üzlet a környezetszennyezés

2018. június 18.

Hírek

Minden más árupiaci cikket felülmúlva emelkedett eddig az európai szén-dioxid-kibocsátási kvóták árfolyama a piacokon. A megújuló energiaforrások terjedése, a fosszilis energiahordozók kiszorítása a mixből eredményezte a gyors drágulást, de a spekulánsok is rárepültek a piacra.

4 milliárdos CO2 kvóta bukta

2014. november 17.

Hírek

Eddig körülbelül négymilliárd forinttal marad el az éves tervtől a szén-dioxid-kvótákból származó állami bevétel, írta hétfőn a Napi Gazdaság a Nemzetgazdasági Minisztériumra hivatkozva.

Ár alatt keltek el a magyar karbonkvóták

2012. december 18.

Hírek

Magyarország a másodpiaci ár alatt 7 eurócenttel, 6,29 eurós árfolyamon adott el 1,25 millió darab második fázisú, azaz 2008-2012 érvényességű európai szén-dioxid-kibocsátási egységet (EUA) tegnapi, második decemberi aukcióján.