Mégis kimaradnak a Kádár-kockák a kormány energiahatékonysági tervéből

2020. február 29.

Hírek

Mégsem lesz része a kormány által meghirdetett Nemzeti Energiastratégiai programnak 1,4 millió vidéki családi- és társasház energiahatékonysági felújítása. Ez derült abból a nyilatkozatból, amelyet Tóth Bertalannak, az MSZP elnökének és országgyűlési képviselőjének írásbeli kérdésére adott Aradszki András, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium energiaügyi államtitkára adott.

Felezze meg rezsiköltségét!

2019. március 3.

Hírek

Akár 50 százalékos valódi rezsicsökkentést is elérhetnek a lakásukat/épületüket szigetelők, miközben jelentősen csökkentik a CO2 kibocsátást. A Knauf Insulation szerint jó szigeteléssel évi 1 millió tonna felmelegedést okozó gáz kibocsátását kerülhetnénk el.

Íme a lakásfelújításos fideszes parasztvakítás

2015. augusztus 10.

Hírek

3 millió családi ház megújítását vizionálta 2020-ig Szabó Zsolt államtitkár, amikor a minap bejelentette a családi házak korszerűsítését megcélzó, 150 milliárdos keretösszegű, készülő pályázatot. A napi.hu kiszámolta, mekkora segítség lesz ez a felújítóknak és az építőiparnak.

Ablak a szegénységben élőkre

2015. június 05.

Helyszín: Budapest VIII. Bókay János u. 34.

Sajtótájékoztatók

2015-ben a magyar népesség 30%-a él szegénységben, életkörülményeik folyamatosan romlanak. Ezek gyakran, de sajnos nem eleget hallott tények..– közösségi összefogással a társadalmi fenntarthatóságért.

800 ezer ember él energiaszegénységben

2014. november 7.

Hírek

Leszigetelték és átadták azt a családi házat is, amely a Knauf Insulation a világon egyedülállóan valós körülmények között végzett energiahatékonysági összehasonlító vizsgálatában ezidáig a szigeteletlen ház volt. Ebben a programban egy szigetelt és egy szigeteletlen ház példáján keresztül az derült ki, hogy egy szezon alatt hőszigeteléssel 46% fűtési célú gázt, mintegy 114 ezer forintot lehet… Tovább »

Szigeteléssel az uniós célkitűzésekért

2014. szeptember 23.

Hírek

Magyarország csak épületállományának teljes körű szigetelésével lesz képes teljesíteni az Európai Unió 2030-ra előirányzott energiahatékonysági célkitűzéseit. Az Unió új energiahatékonysági keretirányelve ugyanis az energiafelhasználás 30%-os csökkentését és az üvegházhatású gázok kibocsátásának 40%-os visszaszorítását írja elő. Nálunk még nincs, a környező országokban már van támogatás a családi házak szigetelésére.

Hőszigetelés nyáron is

2014. július 12.

Hírek

Amikor hőszigetelésről beszélünk mindig a fűtési költségek csökkentésére gondolunk, pedig a megfelelő hőszigetelés az épületek belső komfortjához a nyári időszakban is elengedhetetlen. Arról nem is szólva, hogy az épületek 1 Celsius fokkal való hűtéséhez háromszor annyi energiára van szükség, mint 1 fokkal való felfűtéséhez.

Szigeteléssel 50%-os rezsicsökkentés érhető el

2014. április 15.

Helyszín: FUGA Budapest, Petőfi Sándor utca 5.

Sajtótájékoztatók

A Knauf Insulation, a Magyar Energiahatékonysági Intézet, az Energiaklub, a Budapesti Műszaki Egyetem Épületszerkezettani Tanszéke, valamint a Pannonműhely Kft. ezúton, tisztelettel meghívja Önt a Nálamszigetelnek Program záró sajtótájékoztatójára, melynek keretében bemutatják a fél éven át összehasonlító mérésekkel zajló energiahatékonysági program eredményeit, valamint országos szintű kiterjesztésének lehetőségét.

Paksi erőműbővítés helyett épületszigetelést!

2014. március 30.

Hírek

Paks árának feléből, azaz 1,6 ezer milliárd forintból 25 év alatt megvalósítható lenne egy, az összes magyar családi ház leszigetelésére irányuló energiahatékonysági program, ám a fejlesztéseket már mindössze 64 milliárd forintból el lehetne indítani. Két és fél millió épület vár felújításra.

Kevesebb rezsi és melegebb lakás!

2014. március 2.

Hírek

5 hónapja zajlik, és ahogy a tél, úgy a Knauf Insulation Kft. rendhagyó energia- és rezsimegtakarító kísérlete is a végéhez közeledik. Az online is követhető mérés eredményei arról tanúskodnak, hogy a 2013 nyarán komplett korszerű hőszigeteléssel ellátott hajdúnánási házban élő család tartósan fele annyi energiát használ fűtésre, mint a szigeteletlen házban élő hajdúdorogi család.