Hogy tisztán lássunk a lakásfelújításnál

2023. november 20.

Hírek

Mélyfelújítással akár 60 %-kal, csak a nyílászárók cseréjével 25 %-kal csökkenthetjük hűtés/fűtés költségeinket. Mire figyeljünk az ajtó-ablak felújításnál? Mi az az UW érték? A hőszigetelés mellett miért fontos a zajvédelem, és a szellőzés? Miért fontos a felületkezelés? Hogyan lesz hosszú távon olcsóbb a most kicsit magasabb ár? Válaszok podcastunkban.

Jövőre újraindulhat az otthonfelújítási támogatás

2023. november 15.

Hírek

Otthonfelújítási program képében kap kísérőt a január elsejétől rajtoló csok plusz – írta az Index. A portál megkeresésére a kormány elismerte, hogy készülőben van egy támogatási program, ám a kidolgozása még gyerekcipőben jár.

Leálltak az állami beruházások – alakul az építőipari válság

2023. augusztus 21.

Hírek

Alig építenek új lakásokat, visszaesett a lakásfelújítás, rengeteg szakember hiányzik. Túlélő üzemmódban az ágazat, ezzel együtt sokan le fogják húzni a rolót. Se felújítás, se építés. Hiányoznak az uniós milliárdok a projektek újraindításához.

Akár tízmillióval többet ér az energiatakarékos lakás

2023. augusztus 17.

Hírek

Jelentős eltérés van a felújítandó és a korszerű, energiatakarékosan felújított lakóingatlanok árai között. Tízmilliós különbségek szólnak a „rezsicsökkentő” korszerűsítés mellett. Több bank is ad kedvezményt az un. zöld célokra, és különböző akciókkal népszerűsítik a felújítási és korszerűsítési hiteleket is.

Az államnak is megérné az itthoni ingatlanfelújításokat felpörgetni

2023. június 12.

Hírek

Ahhoz, hogy 2050-re elérjük a klímasemlegességet, évente 130 ezer lakóingatlant kéne mélyfelújítással felújítani, és most évente pár 10 ezret újítunk fel. Egy elég nagy ugrásra lenne szükség – mondta Illésné Szécsi Ilona a G7 Podcast e heti adásában.

A debreceni akkugyárak támogatásából az összes debreceni lakóépület leszigetelhető lenne

2023. június 10.

Hírek

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja aktivistái egy táblát állítottak fel a debreceni CATL gyár építkezésének bekötő útjához, melyen az szerepel, hogy a kormány a debreceni akkumulátorgyárak támogatásához eddig 320 milliárd forintot biztosított az adófizetők pénzéből és ebből az összes debreceni lakását fel lehetett volna újítani.

Az uniós energiahatékonysági támogatásokkal megszüntethetnénk az energiaszegénységet

2023. április 10.

Hírek

A magyar energiaszegénység jelentősen meghaladja az uniós átlagot. A Cambridge Econometrics friss elemzése szerint rossz mutatóink miatt a nyugat-európainál nagyobb megtakarítás érhető el, ha korszerűsítjük az energiapazarló lakóépületeket. Ez az alacsony jövedelmű háztartások számára jelentené a legnagyobb megtakarítást, így nem feltétlenül kell választani jólét és fenntarthatóság között.

Hogyan szabadulhatunk meg az azbeszttől?

2022. november 22.

Hírek

Magyarországon kb. 4,3 millió lakás van – 120–140 millió nm. azbesztes tetővel. Egészségkárosító hatása miatt 2005 óta tilos felhasználni az építőiparban. Hogyan kell az azbesztes palatetőt szakszerűen felújítani? Mennyibe kerül ez nekünk? Mik a tetőfelújítás szempontjai? Melyek az azbesztmentes megoldások? Hasznos információk tetőfelújítóknak.