Megújult a Lánchíd, Budapest büszkesége!

2023. augusztus 5.

Hírek

Az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban befejeződött Magyarország egyik legismertebb szimbólumának, a Lánchídnak a felújítása. Immár szabad az út az átkelő két oldalán végigfutó járdákon is. A járdák és velük együtt a hídfőkben lévő aluljárók megnyitásával a híd szerkezeti és műemléki rekonstrukciója véget ért.

Történelmi pillanat: augusztus 4-én átadják a felújított Lánchidat

2023. augusztus 1.

Hírek

Másfél hónappal a határidő előtt befejeződik Magyarország történelmi hídjának, a Lánchídnak a felújítása. Az újjáépített híd megkapta a teljes körű forgalomba helyezéshez szükséges hatósági engedélyeket, így augusztus 4-én, pénteken immár a gyalogosok előtt is megnyílik. A járdák és a hídfőkben lévő aluljárók megnyitása egyúttal a Lánchíd szerkezeti és műemléki rekonstrukciójának végét is jelenti.

21 civil szervezet közös sikere az átjárható Lánchíd

2023. június 24.

Hírek

21 fővárosi civil szervezet koalíciója az elmúlt három hónapban intenzíven kampányolt a Lánchíd autómentes forgalmi rendjének megtartása mellett. A sikeres végkimenetellel kapcsolatban írtak sajtóközleményt.

Már nyáron elkészül a Lánchíd

2023. május 27.

Hírek

Gyors ütemben halad a Lánchíd felújítása: Karácsony Gergely főpolgármester bejelentése szerint ennek köszönhetően csaknem másfél hónappal az eredeti szerződéses határidő előtt elkezdődhet a műszaki átadás-átvétel és a híd végleges forgalombahelyezési eljárása. A gyalogosok várhatóan már nyár végén átkelhetnek a híd két oldalán végigfutó járdán.

Dugóban rostokolni vagy haladni szeretnénk? Legyen az Új Lánchíd a többségé!

2023. május 17.

Hírek

21 civil szervezet kampányt indít a Lánchíd felszabadításáért. Szeretnénk hatékonyan használni a Lánchidat, vagy visszatérünk a korábbi helyzethez, a végeláthatatlan dugóban araszoláshoz? A Lánchíd felszabadítása egyértelműen a többség érdeke: nem csupán szimbolikus ügyről van szó, hanem a hídon közlekedők és a környezetében élők életminőségének drasztikus javulásáról. Mindenkit arra buzdítunk, hogy vegye saját kezébe a döntést,… Tovább »

Az autós lobbi szavaztatna a Lánchíd autóforgalmáról

2023. május 16.

Hírek

A Magyar Autóklub szerint nem lehet sem tömött, sem üres a híd. Úgy vélik, szakértőknek kellene kidolgozniuk a közlekedési rendet. A 2022 decembere óta tartó ideiglenes forgalmi rend önmagában és városi szinten is csökkentette a károsanyag-kibocsátást. A Lánchíd környezetében 0,9 tonnával csökkent a napi CO2 kibocsátás.

A budapestiek többsége nem engedné vissza az autókat a Lánchídra

2023. január 11.

Hírek

A december közepén részlegesen átadott útpályát most csak a buszok, a taxik és a biciklisek használhatják, és a 21 Kutatóközpont és a Medián közös kutatásának eredményei szerint a budapestiek többsége egyet is ért ezzel a döntéssel. Az alacsony iskolai végzettségűek inkább “autósbarátabbak”.