Megdöbbentő madártávlatból az Alpok gleccsereinek gyors olvadása

2019. október 4.

Hírek

Jacques-Olivier Travers francia solymász egy fehérfarkú rétisasra erősített fel kamerát, és ezzel mutatja meg az Alpok pusztuló gleccsereit. Szerinte ha az emberek egy madár szemén át látják a világot, az segít meggyőzni őket a madarak és azok természetes élőhelye megóvásának fontosságáról is.

Bécs sastávlatból

2018. július 21.

Hírek

A Wien Tourismus megbízásából négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

Czajlik Zoltáné az idei Magyar Felfedező Nagydíj

2018. május 2.

Hírek

2018. április 28-án, a Felfedezők Napján, hatodik alkalommal adta át a Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány a Magyar Felfedező Nagydíjat. Az elismerést a kuratórium Czajlik Zoltánnak adományozta a légi régészet terén a Kárpát-medencében végzett nemzetközi hírű feltáró tevékenységéért, a rokontudományok sikeres bevonásával folytatott terepi régészeti kutatásaiért, valamint kimagasló kutatásszervező, csapatépítő munkájáért.

Gémtelepek légileltára

2017. június 8.

Hírek

A gémtelepek légi felmérése nemcsak azért fontos, mert így pontosabb számokat tudnak meghatározni, mint a földi számláláskor, hanem képet kapnak a telepek elhelyezkedéséről is. A felvételek alapján évről-évre nyomon tudják követni az élőhelyek változásait a Körös-Maros Nemzeti Park szakemberei.

Az emberiség lábnyoma az űrből

2014. november 15.

Hírek

Egyszerre lenyűgöző és elgondolkodtató a Bécsi Természettudományi Múzeum legújabb időszaki kiállítása, amely műholdfelvételeken mutatja meg az emberi tevékenység nyomait a Földön. Nézze meg, hogyan néz ki az űrből a világ legnagyobb gyémántbányája, Velence lagúnái vagy a Szahara eltűnő oázisai.

Szuperkamerával a szennyeződések ellen

2014. szeptember 23.

Hírek

A magyar fejlesztésű szuperkamera abban egyedülálló, hogy nagyobb felbontású képeket készít, mint a hagyományos repülőgépes kamerák.

Hatmilliárdért titokban térképeznék fel az országot

2014. január 23.

Hírek

A Debreceni Egyetem 6,5 milliárd forintért készítené el Magyarország digitális térképészeti adatbázisát. A projektet nemzetbiztonsági okokra hivatkozva mentesítették a közbeszerzési eljárás alól. Legutóbb 2010-ben volt egy hasonló terv, akkor 5 milliárd forintért mérték volna fel az országot – mikor is a kormány a projektet lefújta. A 6,5 milliárdból mindössze 150 millió forint lenne a légi… Tovább »

Hazai tájak felett – Bakó Gábor légifotó kiállítása

2012. január 30. - 2012. február 17.

Helyszín: Budapest Thán Károly u. 17.

Programok

2012. január 30. és február 17. között (H-P 10-18h)  látható  a  Hazai tájak felett  – Bakó Gábor légifotó kiállítása, melyen elsősorban környezetvédelmi szemléletű képek láthatóak.  A kiállítás helyszíne: Tripont Fotógaléria, 1119, Budapest Thán Károly u. 17.