Légszennyezés van, tájékoztatás nincs

2018. október 15.

Hírek

A szálló por (PM10) egészségügyi határértéke 50 mikrogramm köbméterenként. A már jó ideje eseménytelen időjárás miatt egyre több településünkön tartósan meghaladja a 24 órás átlag e határértéket.

A Daimlernél dagad tovább a dízelbotrány

2018. május 25.

Hírek

A versenytárs Volkswagen csoport dízelbotrányához hasonló rendellenességre hivatkozva több ezer kisbusz visszahívására kötelezte a Daimler német járműgyártó csoportot a német szövetségi közúti közlekedési hatóság (KBA). A társaság azt közölte, hogy nem történt jogsértés.

Légnyennyezettséget is mértek a Google Street View autói

2017. november 16.

Hírek

Ma már senki sem lepődik meg azon, ha egy olyan autót lát a forgalomban közlekedni, aminek a tetejére egy méretes gömbkamerát szereltek. A jármű jó eséllyel a Google-höz tartozik, amely a Street View szolgáltatás számára készít friss felvételeket. Nemrég Kalifornia városaiban szelték a kocsik a kilométereket, ezúttal azonban egy eddiginél jóval különlegesebb feladattal bízták meg… Tovább »

Szennyezzen nyugodtan, úgy sem mérik!

2017. szeptember 12.

Hírek

25 napja a 12 automata légszennyezettségi mérőállomásból egyetlen sem működik Budapesten! Az elmúlt 8 évben folyamatosan gyengül a környezetvédelmi hatósági rendszer.

Visszaeshet a hazai járműgyártás is

2017. február 2.

Hírek

A hazai autógyártókat és így az egész magyar gazdaságot kedvezőtlenül érintheti, hogy az unió kevesebb időt ad a károsanyag-kibocsátás újfajta mérési módszerére. A dízelbotrány hozadéka.