Íme a legzöldebb hírességek listája

2021. november 19.

Hírek

A leginspirálóbb környezetvédő hírességek listáján a nyomába sem értek a hollywoodi sztárok David Attenboroughnak és Greta Thunbergnek, bár szép számmal képviseltetik magukat az első harmincban. A brit királyi család több tagja pedig egyenesen a top 10-ig vitte.

Leonardo DiCaprio segít megmenteni a Virunga Nemzeti Parkot

2020. május 24.

Hírek

Kétmillió dollárt (644 millió forintot) segített összegyűjteni Leonardo DiCaprio a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került kongói Virunga Nemzeti Park megmentésére létrehozott alap elindításához.

Leonardo DiCaprio célkeresztjében a klímaváltozás és a fajpusztulás

2019. július 5.

Hírek

Leonardo DiCaprio, a környezetvédelmi aktivitásáról híres filmsztár Laurene Powell Jobs és Brian Sheth jótékonyságukról ismert milliárdos befektetők társaságában dolgozik egy új nonprofit környezetvédelmi világszervezet létrehozásán, amelyben a klímaváltozással és a fajpusztulással akarnak foglalkozni.

Jön DiCaprio újabb filmje az öngyilkos bolygórombolásról

2019. június 8.

Hírek

Forrongó jég címmel június 12-én érkezik a magyar HBO GO-ra Leonardo DiCaprio legújabb környezetvédelemmel kapcsolatos dokumentumfilmje. A Forrongó jégben a színész a produceri feladatokat vállalt, és ő narrálja a filmet.

Megmenekülhet a tenger pandája!

2017. június 8.

Hírek

Óriási siker az Óceánok Világnapján! A WWF május eleje óta sürgeti a Mexikó partjainál élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai disznódelfin védelmét, és a fajt veszélyeztető halászhálók tilalmát, amely most megvalósul! A mexikói kormány, a Leonardo DiCaprio Alapítvány és a Carlos Slim Alapítvány ugyanis megállapodást kötött a Kaliforniai-öböl, és ezzel együtt a világ legkisebb cetfajának megmentése érdekében.

Klímatüntetés Trump 100. jubileumi napján

2017. április 30.

Hírek

15 ezres tüntetés kezdődött tegnap Washingtonban, Donald Trump elnökségének 100. napján. Az Egyesült Államok több városában is demonstráltak a globális klímaváltozást humbugnak tartó elnök környezetpolitikája ellen.

A tudomány világos, a jövő nem!

2016. december 26.

Hírek

Október végén került bemutatásra a National Geographic által Leonardo DiCaprio és Fisher Stevens Az Özönvíz előtt (Before the Flood) című dokumentumfilmje, amely a klímaváltozással és annak hatásaival foglalkozik. A film megjelenése már csak témáját tekintve is fontos esemény, de jelentőségét növelik a benne szereplő nagy befolyással rendelkező személyek és az azóta esedékes amerikai választások eredményei… Tovább »

Özönvíz előtt – itt nézheti meg Leonardo DiCaprio teljes filmjét

2016. november 2.

Hírek

Milyen veszélyei vannak a globális felmelegedésnek? És miként lehetne megállítani, vagy legalább mérsékelni a klímaváltozást? Leonardo DiCaprio interjúalanyai között olyan személyiségeket találunk, mint Barack Obama, Bill Clinton, Ban Ki-moon és Ferenc pápa – valamint olyan lelkes és elkötelezett közösségvezetők és aktivisták, akik a Föld megmentéséért dolgoznak, helyi és globális szinten…

A világ kizöldítése DiCaprio optikájával

2016. augusztus 9.

Hírek

Számos politikus, a pápa és volt elnökök is megszólalnak a színész környezetvédő dokumentumfilmjében. Az ENSZ békenagyköveti tisztét is betöltő DiCaprio legújabb filmjét a National Geographic Channelen láthatjuk október végén.

Indonézia kiakadt Leonardo DiCaprióra

2016. április 2.

Hírek

Az indonéz bevándorlási hivatal vezetője, Ronny Sompie bajkeverőnek nevezte és az országból való kitoloncolással illetve a vízuma bevonásával fenyegette meg Leonardo DiCapriót, miután a harcos környezetvédő sztár több Instagram-posztban is bírálta az őserdőt és az állatokat halálra ítélő helyi pálmaolajbizniszt.