Rengeteg műanyagot esznek meg a tengeri teknősök

2021. augusztus 4.

Hírek

Műanyagtöredékeket mutattak ki a kutatók az Ausztrália keleti és nyugati partvonala mentén kisodródott vagy véletlenül kifogott fiatal tengeri teknősök szervezetében – derült ki egy új tanulmányból.

Visszatérnek a szinte teljesen kipusztult teknősfajok

2018. augusztus 18.

Hírek

Állatvédők több évtizedes munkájának eredményeként lassan visszatérnek Ciprus partjaira a közönséges levesteknősök és az álcserepesteknősök, amelyeket az ember és a ragadozók majdnem teljesen kipusztítottak évezredes élőhelyükről a 20. század második felére.

Likvidálja a hím teknősöket a klímaváltozás

2018. január 9.

Hírek

A kutatók a Nagy-korallzátony közelében található fészkeket vizsgálva arra jutottak, hogy rendkívül kevés hím teknős kel ki. A jelenség hátterében a globális felmelegedés áll.

Növekszik a tengeri teknősök egyedszáma

2017. szeptember 22.

Hírek

A világon fellelhető hét tengeriteknős-fajt érintő legújabb tudományos felmérés szerint a hüllők egyedszáma általánosságban növekszik a több éve tartó védelmi erőfeszítéseknek hála, amelyek kulcsszerepet játszanak regenerációjukban, még a kisebb állományok esetén is.

Ezek a teknősök nem mennek a levesbe

2016. április 7.

Hírek

Megmentették a kihalástól a floridai és mexikói közönséges levesteknősöket – jelentette be az Egyesült Államok szövetségi hatósága.

150 levesteknős tetem Mexikó partjainál

2015. február 1.

Hírek

A veszélyeztetett fajok közé sorolt állatok pusztulását a hideg idő okozhatta, de a pontos okot nehéz megállapítani, mert a maradványokat már igen oszló állapotban találták meg.

Lelegeli élőhelyét a levesteknős

2014. január 18.

Hírek

Míg a világ nagy részén a közönséges levesteknős ritka látványnak számít, egy, a védelmükkel megbízott indonéz szigetnél viszont túl sokan vannak. A szelíd élőlények sehol máshol nem látott egyedszámban lepik el a tengeri rezervátumot, és annyira lelegelik a tengerifüvet, hogy a túlélésükhöz létfontosságú táplálékforrás teljes elpusztítását kockáztatják.

A fiatal teknősök is vándorolnak

2012. március 7.

Hírek

Közismert, hogy a tengeri teknősök hosszú utat tesznek meg, hogy visszatérjenek születési helyükre és lerakják tojásaikat, egy amerikai kutatás során viszont arra derült fény, hogy az ifjoncok is több ezer kilométeres vándorlásra vállalkoznak.