Valódi megoldásokat követelnek a környezetvédő fiatalok

2014. december 15.

Hírek

Európa tizenkét országából több, mint hatvan fiatal gyűlt össze idén december első felében Brüsszelben, hogy figyelemmel kísérjék és reagáljanak a Limában zajló klímatárgyalások folyamatára. A Young Friends of the Earth Europe (YFOEE) tagjai nyílt levélben fordulnak az Európai Uniós döntéshozókhoz, amiben nagyvállalatoktól független, valódi megoldásokat követelnek a klímaváltozásra, illetve felszólítják őket a globális társadalom érdekeinek… Tovább »

Egyezséggel zárult a limai klímakonferencia

2014. december 14.

Hírek

Az ENSZ-tagállamok limai klímakonferenciáján elfogadtak egy dokumentumot, amely alapja lesz a 2015-ben, Párizsban folytatódó tárgyalásoknak. Manuel Pulgar-Vidal, a házigazda perui környezetvédelmi miniszter szerint a négyoldalas dokumentum kéthetes intenzív tárgyalások eredménye.

Berágtak a Greenpeacere a peruiak

2014. december 13.

Hírek

Büntetőeljárást indít a perui kormány a Greenpeace ellen, mert szerintük a környezetvédelmi szervezet legújabb demonstrációja tartós károsodást okozott a világörökségi Nazca-vonalakban- írta az origo.

Klímazavar Limában

2014. december 9.

Hírek

A Limában jelenleg is zajló ENSZ Klímacsúcs résztvevőivel tegnap osztották meg a tárgyalásra bocsájtandó részletes vitairat vázlatát, amely a résztvevő WWF delegáció vezetője Tasneem Essop szerint lesújtó hiányosságokat tartalmaz.

Megöltek egy ecuadori indián vezetőt

2014. december 9.

Hírek

A környezetvédelmi aktivista a perui ENSZ- klímakonferenciára utazott volna, hogy tiltakozzon egy kínai tulajdonban lévő rézbánya létesítése ellen a törzs ősi földjén, de megölték. 2002 óta legalább 57 környezetvédelmi aktivisták öltek Peruban.

UNESCO-tiltakozás a limai sikló miatt

2011. május 9.

Hírek

Az UNESCO és a perui Kulturális Minisztérium is ellenzi a főváros tervezett beruházását, mivel az veszélyeztetné a világörökség részeként számon tartott San Cristobal hegyet. Az elképzelések szerint egy kábelen közlekedő jármű kötné össze a Muralla parkot és a magaslat kilátóját.