Lovak stressz-állapotának megfigyelése és mérése

2023. január 22.

Hírek

A legjobb szándékú szakemberek körében sincs objektív, pontos, egységes és/vagy számszerűsített eljárás, mely a lovat ért stressz nagyságát pontosan meghatározná. A stressznek a mai mapig sincsen mértékegysége. A ló állapotát a szakemberek szemrevételezéssel állapítják meg, mely az emberi szubjektivitás megléte miatt gyakran adhat okot tévedésekre.

Elfelejtett versenylovakat mentettek meg

2015. május 9.

Hírek

Borzasztó körülmények közül mentett ki 12 ügető lovat a gyömrői Kutyamentsvár Alapítvány. A lovak valamikor mind ügető versenyeken futottak, de megfeledkeztek róluk és elhanyagolták őket. A menhely is segítségre szorul, hiszen nem volt felkészülve ennyi ló fogadására.

Hucul Lovasnapok 2012

2012. augusztus 18. - 2012. augusztus 19.

Helyszín: Jósvafő, Lovaspálya

Programok

Hucul lovasnapok 2012 – IV. Jósvafői Lovasnapok, Nemzetközi Patkolókovács Verseny Időpont: 2012. augusztus 18-19. Helyszín: Jósvafő, Lovaspálya A rendezvény fővédnöke: Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Huculösvény vetélkedő: A huculösvény egy közel 15 évre visszatekintő versenyforma, ami egyben a fajta tenyész kipróbálásának is alapja lett. A huculösvény főleg egy extrém nehézségű hegyi terepet modellez, hiszen a… Tovább »

Luck a lógyilkos filmsorozat

2012. február 13.

Hírek

A filmes és televíziós szabályozás szigorítását követeli az amerikai Peta állatvédő szervezet, miután két ló is elpusztult egy új tévésorozat forgatásán. Az állatvédők többször is megkeresték az HBO illetékeseit a Luck című lóversenydráma forgatása előtt, hogy tanácsokat adjanak, de elutasították őket.

Lovakat is elhagynak a britek

2012. január 25.

Hírek

Egyre több lovat hagynak el hűtlenül az állatbarátságukról híres britek a gazdasági válság miatt, január elején naponta átlagosan már tíz lovat csaptak ki gazdáik, mert nem tudták őket tovább tartani a költségek miatt.