Kilép a Greenpeace az Agrárminisztérium bizottságából

2019. május 18.

Hírek

A Greenpeace Magyarország úgy döntött, hogy kilép az Agrárminisztérium által fenntartott Növényvédelmi Bizottságból, mivel nem kíván asszisztálni az nagyipari mezőgazdasági lobbi, a vegyipar és a hatóság közösen hozott, a magyar termőföldet, magyar környezetet pusztító döntéseihez, a színvonaltalan vitákhoz.

Trumpékat megvette a tápszer-lobbi?

2018. július 9.

Hírek

A WHO el akart fogadni egy határozatot a szoptatás és az anyatej fontosságáról, az amerikai küldöttség viszont következetesen a tápszergyártók érdekeit képviselte, több országot pedig meg is fenyegetett.

Nemzetközi korrupciót sejtenek Paks II. ügyében

2017. február 22.

Hírek

Ungár Péter, az LMP országos elnökségének tagja szerint a magyar kormány a német származású Klaus Mangold (képünkön) üzletember segítségével fizetett le brüsszeli döntéshozókat, hogy az ügyben indított kötelezettségszegési eljárást megszüntessék. Lázár brüsszeli útja után is uniós várólistán Paks 2.

Brüsszeli lobbisták a paksi bizniszben?

2016. június 21.

Hírek

Május 19-én Budapesten járt Günther Oettinger, az Európai Bizottság német biztosa, aki jelenleg a digitális ügyekért és a technológiai fejlesztésekért felelős Brüsszelben. A Moszkvában is befolyásos német üzletember segíthetnek a magyar kormánynak. Oettinger, Mangold és Orbán titkos találkozóján állítólag szóba került a paksi bővítés. Talán a német cégek is kaphatnak a koncból?

Autóipari sumák: még több halálos/súlyos baleset?

2015. szeptember 26.

Hírek

Az elmúlt napok dízel-botrány fényében különösen aktuális, az autóipar által megrendelt, de aztán végül visszatartott TTIP tanulmányt ismertetett a The Independent. Az elhallgatott tanulmány szerint a TTIP következtében Európába beengedett amerikai járművek jelentősen megnővelhetik a halálos vagy súlyos közlekedési balesetek számát.

Csendben elfogadták a Monsanto védelmi törvényt

2013. április 7.

Hírek

A hivatalosan Gazdálkodói Biztosíték Rendelkezés néven futó potyautast a biotechnológia ipar ellenzői “Monsanto védelmi törvénynek” keresztelték, mivel megfosztja az állami bíróságokat azon hatalmuktól, hogy megtiltsák a genetikailag módosított magokkal történő vetést, függetlenül annak a fogyasztók egészségére kifejtett hatásától.

A nagy biotechnológiai pálfordulás

2013. február 3.

Hírek

A világsajtó olyan közepesen fontos orgánumai, mint a Los Angeles Times vagy a The New Yorker, sorban számolnak be egy bizonyos Mark Lynas „megtéréséről”: a neoliberális környezetvédőként (ez a definíció tartalmilag nagyjából a magyar „reális zöld” kifejezéssel van szinkronban) emlegetett brit szakíró úgymond felfedezte, hogy a génkezelt élelmiszerek nem is olyan károsak, mint ahogyan ő… Tovább »