A gazdag országoktól kérnek pénzt az esőerdő-országok

2023. augusztus 11.

Hírek

Egy tucatnyi esőerdő-ország, köztük Brazília, Bolívia és Indonézia paktumot kötött, amelyben pénzügyi támogatást követelnek az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez és a biológiai sokféleség megőrzéséhez.

Az Amazonasnál harmadával kevesebb erdőt irtottak ki

2023. július 8.

Hírek

4 éve nem látott mértékűre csökkent az kiirtott erdőterület nagysága Brazíliában az Amazonasnál, a tavalyi hasonló időszakhoz képest 34 %-kal kevesebb erdőt pusztítottak el 2023 első felében. Idén eddig “csak” egy bő Nógrád megyényi esőerdő tűnt el Brazíliában.

A leendő brazil elnök harcot hirdetett az erdőirtás ellen

2022. november 16.

Hírek

A brazil kormány véget fog vetni az illegális erdőirtásnak, és az országot az éghajlatváltozás elleni küzdelem élvonalába emeli – jelentette ki ma a megválasztott brazil elnök az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményének 27. ülésén (COP27).

Bukott Orbán félfasiszta, erdőirtó barátja Jair Bolsonaró

2022. október 31.

Hírek

A baloldali Luiz Inácio Lula da Silva nyerte a brazil elnökválasztás tegnapi 2. fordulóját a regnáló szélsőjobboldali elnökkel, Jair Bolsonaróval szemben. A végeredmény alapján Lula az érvényes voksok 50,9 %-át, Bolsonaro pedig a 49,1 %-át szerezte meg. Lula 2003 és 2011 között kétszer négy éven keresztül vezette Brazíliát, harmadik ciklusa 2023. január 1-i beiktatásával kezdődik… Tovább »