A magyar állattartók 3/4-e kutyás, fele macskás

2023. október 30.

Hírek

A magyar háztartások csaknem háromnegyedében tartanak háziállatot az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint. Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja szerint a több mint 1000 válaszadóból álló, súlyozott, reprezentatív mintán alapuló kutatás szerint a leggyakoribb otthon tartott állat a kutya: négy állattartó háztartás közül háromban… Tovább »

Macska sterilizálás tűszúrással

2023. június 8.

Hírek

Pár év múlva már nem kell műtét a macskák ivartalanításához. Az amerikai tudósok által felfedezett injekciós módszer ígéretesnek tűnik, de még évekbe telhet, mire az megkapja a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy elérhetővé váljon az állatorvosi rendelőkben, és az injekciókat is elő tudják állítani.

A kedves és játékos óriás a Maine Coon

2022. október 9.

Hírek

A Maine Coon igen népszerű macskafajta, ezt leginkább különleges megjelenésének köszönheti a hatalmas bundájú kedvenc. Gyönyörű szőrzete azonnal megbabonáz mindenkit. Az elegáns, fenséges külső mögött egy barátságos, játékos cicát ismerhetünk meg. 

Pacsirtavédelmi macskazárlat

2022. május 23.

Hírek

A búbospacsirták száma szerte Nyugat-Európában megcsappant az elmúlt évtizedekben. E madárfajt védve a macskák elzárását rendelték el egy német városban.

Halomra pusztítják Ausztrália macskái az őshonos állatokat

2022. március 20.

Hírek

Egy új vizsgálat alapján a vadon élő macskák és rókák évente 2,6 milliárd állatot pusztítanak el Ausztráliában. A megölt állatok között 1,43 milliárd emlős, 697 millió hüllő és 510 millió madár van. A kutatók úgy vélik, alaposabb ellenőrzésre van szükség, és jobban kell vigyázni Ausztrália őshonos fajaira.

Elkészült a washingtoni macskaleltár

2021. október 29.

Hírek

Körülbelül 200 ezer macska van Washington D.C.-ben, amiknek közel a fele a háztartásokban, benti macskaként él – derült ki egy nemrég készült felmérésből. A vizsgálatot összesen három évig végezték.

A kutyák és a macskák könnyen elkaphatják a koronavírust

2021. július 2.

Hírek

Két új vizsgálat alapján a Covid-19-fertőzött emberek nagy eséllyel átadhatják a koronavírust a velük együtt élő kutyáknak és macskáknak. Kanadai kutatók szerint a legveszélyeztetettebbek a gazdáik ágyában alvó macskák.

Életveszélyesek az ausztrál macskák

2020. május 17.

Hírek

Évi 297 millió őshonos állatot ölnek meg a városokban szabadon mászkáló házikedvencek. Kutatók szerint már egy kóborló macska is elég ahhoz, hogy bizonyos fajok hanyatlásnak induljanak.

Pozitív lett egy francia macska vírustesztje

2020. május 3.

Hírek

Franciaországban pozitív lett egy macska koronavírus-tesztje, a fertőzést feltételezhetően a gazdáitól kapta el – közölte tegnap a Párizshoz közeli Alfort nemzeti állatorvosi főiskolája (ENVA), amely a fertőzötteknek azt javasolja, hogy tartsanak távolságot házi kedvenceiktől is.