Rózsa Norbert olimpiai bajnokkal, valamint fenyőfa, és őshonos ártéri erdő ültetéssel zárja az évet Kiss Norbi Macskaárvaháza

2022. december 4.

Hírek

Karácsonyfa kivágás helyett, fenyőfa ültetéssel zárja az évet a Macskaárvaház Alapítvány december 17-én szombaton, amikor Rózsa Norbert olimpiai és világbajnok, minden idők legsikeresebb mellúszója, a Szolnoki Tuning Találkozó csapata és a Szurkolók az állatokért mozgalom képviselői lesznek a civil szervezet vendégei Kápolnán.

Rajzverseny és faültetés Fleischmann Rudolf emlékére

2022. október 28.

Helyszín: Kápolna

Sajtótájékoztatók

A Halottak Napja előtti utolsó munkanapon, októbert 28-án, pénteken, délután 2-kor megemlékezünk a világhírű kompolti növénynemesítőről, Fleischmann Rudolfról, akinek nevéhez a kárpát medencei növénytermesztés és a növényi alapú étkezés számos fontos növényi alapanyagának fejlesztése, aszálytűrő fajok kikísérletezése fűződik.

Tarna saga 3: azok az 50′-es évek. Pelikán elvtárs is meglepődne

2022. augusztus 15.

Hírek

Izgalmas fordulatok előtt áll a Tarna vízének gátlástalan és törvénytelen kiszivattyúzása ügyében, a Füzesabonyi Rendőrkapitányságon indult büntetőügy. A Heves Megyei Közgyűlés tagja, Gondos István védi a Tarnát elpusztító borászatot, ami a folyót  védő civilek szerint tarthatatlan.

Nyomozócsoport alakult a Tarna vízének ellopása és az okozott ökológiai katasztrófa kivizsgálására

2022. augusztus 2.

Hírek

A greenfo.hu információi szerint  a Füzesabonyi Rendőrkapitányságon külön nyomozócsoport alakult annak a büntető feljelentésnek a kivizsgálására, amely szerint a Debrői Tóth és Tóth Borászat a Tarna vizét kiszivattúzva ökológiai katasztrófát okozott az utóbbi másfél évtizedben rendkívüli biodiverzitás elért kis heves megyei folyó alsó szakaszán.

Vágóhídmentes Európát!

2022. július 12.

Hírek

Vágóhídmentes Európáért indult az egész kontinensen polgári kezdeményezés és aláírásgyűjtés, amelyben hazai civil szervezetek, így a Macskaárvaház Alapítvány, a Magyar Vegán Egyesület (MAVEG) és a Szurkolók az állatokért mozgalom is szerepet vállalt.

A hevesi ellenzékiek egri pirosat ültettek

2022. március 26.

Hírek

Heves megye két egyéni országgyűlési képviselő jelöltje Eger határában a hagyományos egri piros almafajta ültetési akcióját kezdte el. Emellett Víz világnapján Berecz Mátyás, és Dudás Róbert a kápolnai macskaárvaház mellett a szinte már kiszáradt Tarna árterét is meglátogatta. Podcastunk hangképes helyszíni riportfűzér a macskamentéstől a hagyományőrzésig.

Jótékonysági vacsora Egerszalókon a St. Andea szőlőbirtokon

2022. április 22. - 2022. április 22.

Helyszín: Egerszalók

Programok

Jótékonysági vacsora Egerszalókon a St. Andrea Szőlőbirtokon a Macskaárvaház fejlesztéséért. Mindenkit szeretettel várunk, akinek fontos az állatok védelme és szeretne jó társaságban, nagyszerű borokkal és kiváló 4 fogásos vegán vacsorával egybekötve segíteni.

Ne üss el! – kampány a biztonságos közlekedésért

2014. október 12.

Hírek

Ne üss el! – szlogennel indított kampányt a Macskaárvaház Alapítvány és a Fiat Group Automobiles CEE Kft, hogy egy kis odafigyeléssel minél kevesebb állatot üssünk el az utakon. A lényeg ez: ne dudálj, fékezz!