Szokatlan állatvédelem: macskát csak pórázon

2021. november 28.

Hírek

Érdekes lépésre készül az ausztrál Perth területén található egyik kisváros: kijárási korlátozást vezetnek be a macskákra. A kontinensen a háztartások negyedében összesen 3,8 millió házimacskát tartanak. Egy macska évente átlag 110 őshonos állattal – 40 hüllővel, 38 madárral és 32 emlőssel – végez.

A nők szerint empátikusabbak macskáik

2018. augusztus 11.

Hírek

A macskák és gazdáik közötti kommunikációt vizsgálták az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológia Tanszékének kutatói. A 157 macskatulajdonos megkérdezése után megállapították, hogy minél magasabb értelmi képességet tulajdonítanak a gazdák a macskáknak, általában annál több kommunikációról számolnak be kettejük között.

Nagy biznisz a kutya-és macskaeledel

2018. február 25.

Hírek

A házi kedvencek eledelére fordított összeg értékben meghaladta a hatvanmilliárd forintot 2017. február és 2018. január között: kutyaeledelre 7 százalékkal, míg macskaeledelre 10 százalékkal többet hagytak ott a boltokban a magyarok. Ez mintegy 160 tonna állateleséget jelent. A “leugrom cicakajáéért” valós jelenség.

Madárvédelmi macskachip

2016. augusztus 5.

Hírek

A ritka madarak védelmében szigorúbban felügyelik a macskatartókat Új-Zéland fővárosában. A wellingtoni gazdák másfél évet kaptak, hogy bechipeltessék a macskákat.

Ki a kóbor macskákkal Izraelből!

2015. november 3.

Hírek

Száműzné Izraelből a kóbor macskákat Uri Ariel mezőgazdasági miniszter, mivel a zsidó vallási jog tiltja a jelenlegi gyakorlatot, a kóbor állatok ivartalanítását túlszaporodásuk megakadályozására.

Ragaszkodás mindenekelőtt – milyenek a hazai macskások?

2012. szeptember 8.

Hírek

Nem csak egérfogónak tartanak macskát a magyarok – derült ki az ELTE Etológia Tanszék és a FRISKIES közös online felméréséből. A megkérdezett macskatulajdonosok közül tízből heten egész életre szóló elköteleződésnek tekintik az állattartást és barátaiknál is nagyobb figyelmet szentelnek kedvencüknek.