Így etessük télen a madarakat!

2021. november 4.

Hírek

A téli madáretetés az egyik leggyakoribb, és egyben legegyszerűbben végezhető madárvédelmi tevékenység, amely során néhány egyszerű szabályt kell csak betartanunk ahhoz, hogy a madármegfigyelés örömével gazdagodhassunk. Mikor kezdhetjük el az etetést? Milyen eleséget kedvelnek a gyakoribb kertünkbe látogató madárfajok? Miért fontos az itatás? A továbbiakban ezekre a kérdésekre adunk választ!

A kemény fagyokban itatással is segíthetjük az etetők madarait!

2017. január 8.

Hírek

Tartós, több napig tartó erős fagyok idején nem csak a táplálék, de a folyadék pótlása is kritikus tényezővé válik a madarak számára. Folyékony halmazállapotú vizet találni télen gyakran sokkal nehezebb, mint élelemhez jutni. Melegíts követ!

Állatvédelmi kánikulai vörös riasztás

2015. július 3.

Hírek

A jövő hét közepéig tartó kánikula nem csak az emberek, de a települések vadon élő állatvilága: az emlősök, a madarak, a hüllők, a kétéltűek és a rovarok számára is nehéz időszak. A térkővel, aszfalttal burkolt településrészeken nagy területek maradnak olyan szabad vízfelület nélkül, ahol az állatok szomjukat olthatnák, fürdéssel felfrissülhetnének. A hőség különösen a fészket… Tovább »

Indul a 2013/2014-es madáretetési szezon

2013. november 22.

Hírek

A meteorológia szolgálat előrejelzése szerint november utolsó hetével beköszöntetnek a tartós éjszakai fagyok, melyek Magyarországon immáron több mint egy évszázada a lakossági madáretetési szezon indulását is jelzik.

Kánikulai madársegítés

2013. június 20.

Hírek

Az itató-fürdető az egyik legkönnyebben alkalmazható madárbarát kertészeti módszer. Kis túlzással kijelenthető, hogy szinte bármely vízmegtartó képességgel rendelkező tárgy alkalmas madáritatónak.

A madáretetés mellett most az itatás is fontos

2012. február 3.

Hírek

A szokatlanul későn és hirtelen érkezett tél komoly kihívást jelent hazánk élővilágának, köztük a madaraknak. Ezekben a napokban nem csak rendkívül hideg, de szélsőségesen száraz szibériai légtömegek alakítják Magyarország időjárását ezért a folyamatos etetés mellett a madáritatás is különösen fontos még akkor is, ha a víz – érthető módon – csak korlátozott ideig áll rendelkezésre.

Vörös riasztás – itassuk a madarakat!

2011. július 13.

Hírek

A beköszöntő kánikula nemcsak az emberek, de a városlakó madarak és emlősök számára is nehéz időszak. A segítségnyújtás legegyszerűbb módja, ha kertünkbe, lakásunk erkélyére, ablakpárkányra itatót teszünk és gondoskodunk az állandó vízutánpótlásról.