Egy megmentett vándorsólyom érdekes életútja

2023. február 23.

Hírek

Az utóbbi években egyre nagyobb feladatként hárul a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságra a sérült madarak mentése. Évről évre egyre több bejelentés érkezik hozzájuk bajba jutott védett madarakról, melyeket a befogás után minden esetben igyekszünk meggyógyítani, felerősíteni, majd visszaengedni a természetbe. És azután?

Nagyüzem a hortobágyi Madárkórházban

2023. január 9.

Hírek

Egy hét telt el a 2023-as esztendőből. A Hortobágyi madárkórházban nagyon mozgalmas volt ez a hét. A különböző mentőállomásokról naponta érkeztek a sérült, a legtöbb esetben azonnali műtétre szoruló madarak.

Kirándulás a Hortobágyi madárkórházba

2020. február 01. - 2020. február 15.

Helyszín: Hortobágy

Programok

Jelentkezési határidő: 2020.február 15. Időpont : 2020.március 21 szombat Indulás helyszíne: Budapest Népliget Indulás időpontja: 7 óra 15 perc Találkozó : 6 óra 45 perctől Indulás vissza Hortobágyról :15 óra 30 perc Érkezés Budapest Népligetbe  18 óra körül Költségek: Útiköltség: 6000 ft/fő Belépő a madárkórházba: Felnőtt egyéni 1000 ft/ fő,csoportos belépő esetén 600 Ft/fő Gyermek… Tovább »

Adj otthont egy vércsecsaládnak!

2019. július 8.

Hírek

Védett ragadozó madarunk, a vörös vércse védelmére indult akció Vas megyében. Speciális költőládákat szerelnek fel.

Személyit is kapnak az árva túzokcsibék

2019. május 26.

Hírek

Magyarország legveszélyeztetettebb madarai között tartják számon a hatalmas testű túzokot. Dévaványán 40 éve létesítették a Túzokvédelmi állomást, ahol mesterségesen kikeltik és felnevelik az elárvult csibéket: az ország minden pontjáról ide kerülnek be azok a tojások, melyet a túzoktojó végleg elhagy.

Sorra gyilkolja a műanyag a tengeri madárfiókákat

2018. június 23.

Hírek

A BBC dokumentumfilmet forgatott egy kutatócsoportról, akik az Ausztrália melletti Lord Howe szigeten mentenek tengeri madarakat. És hogy mitől mentenek? Hát attól, hogy halálra egyék magukat műanyagszeméttel.

Elárvult rétisas fiókát mentettek a szakemberek

2018. március 24.

Hírek

Családi tragédia után ki kellett menteni a fiókát a fészekből. Amennyiben a Fővárosi Állatkertben a fióka mesterséges felnevelése sikerrel jár, úgy repatriációja során visszakerül a Duna-Ipoly Nemzeti Park területére.

Rétisast mentettek a hivatásos vadászok

2018. március 12.

Hírek

A két hím rétisas küzdelme az egyik ragadózó súlyos sérülésével ért véget. A vadász kollégáknak kellett a sérült rétisas megmentésére sietniük.

A Hortobágyon lábadoznak a csempészett madarak

2017. február 17.

Hírek

A záhonyi határátkelőhelyen Ukrajnából Olaszországba tartó illegális madárszállítmányt füleltek le a határrendészek. A rendőrség lefoglalt 250 védett énekes madarat, melyet egy személygépkocsi csomagtartójában zsúfoltak össze szűk dobozokban. Ritka, védett csonttollúak, süvöltők és tengelicek egymás hegyén-hátán, több napja, étlen-szomjan.