A reptéri madarakat megmérgezik, ugye?

2022. június 6.

Hírek

Nem mondanék igazat, hogy meglep a hír. A hajdani endrin (klórozott szénhidrogén, aldrin-rokon) hatóanyagot kifejezetten reptéri madárirtásra fejlesztette ki az egykori Shell és még a kilencvenes években is használták az Egyesült Államok repterein? Jogos a kérdés, hogy most mit használnak, mert madarak még mindig vannak?

Narancssárga vízipisztollyal a sirályok és galambok ellen Velencében

2022. március 25.

Hírek

Velencében vízipisztolyt ad néhány szálloda a vendégeknek, hogy azzal küzdjenek a falánk galambok és sirályok ellen. A probléma az egyik szálloda, a Gritti Palace vezetője szerint abban gyökeredzik, hogy „amint feláll egy vendég az asztaltól, 10-15 galamb és sirály csap le az ott maradt ételekre, összetörve üvegpoharakat, tányérokat és egyéb károkat okozva”.

Hangágyú helyett lézeres madárriasztás

2018. augusztus 14.

Hírek

Észak-Amerikában seregélyek keserítik meg a gyümölcsgazdák életét, akik, ha nem védekeznek a madarak ellen, akár a termés harmadát is elveszíthetik. A hazai szőlészek is hasonló cipőben járnak. A hagyományos módszerek helyett a tengerentúlon bevált a lézer.

Íme a pesti madárvadász migráns

2016. június 29.

Hírek

Oszi, a Harris-ölyv űzi el a galambokat a Kristóf téri Anna Café „megbízásából” Budapesten a Váci utca környékéről ­– írta meg több portál is tegnap. A galambokat “csak” riasztja, de a dolmányos varjaknak annyi.