64 millió forintnyi madártetem az autópályán

2018. október 30.

Hírek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán tartottak ellenőrzéseket. Egy román autóban több mint 2 500 védett madár tetemét találták meg.

73 milliónyi védett madár tetem

2017. október 20.

Hírek

Mintegy háromezer védett madarat találtak egy gépjármű rakterében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei. A madarak becsült eszmei értéke meghaladja a 73 millió forintot.

Felfüggesztett fogház a madárcsempésznek

2011. december 14.

Hírek

Jogerősen tíz hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság egy román állampolgárt, akinek hússzállító teherautójában mintegy tízezer védett madár tetemére találtak a nagylaki határrendészek.

Tíz hónap fogház a madártetemeket csempésző sofőrnek

2011. november 8.

Hírek

Tíz hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte ma a Makói Városi Bíróság azt a román sofőrt, akinek járművében több mint 11 ezer védett madár tetemét találták meg pénteken Nagylakon. A vádlott összesen 114 millió 540 ezer forint természetvédelmi értékű madártetemet hozott be az országba.

Tízezer védett madár teteme Nagylaknál

2011. november 5.

Hírek

Mintegy tízezer darab védett madár tetemét találták meg egy román teherautóban tegnap késő este a nagylaki átkelőnél a határrendészek, a szállítmány együttes eszmei értéke csaknem százmillió forint – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

800 pacsirta egy terepjáróban

2011. október 23.

Hírek

Mintegy nyolcszáz pacsirta tetemére bukkantak a rendőrök a kiszombori határátkelőhelyen tegnap délután egy belépésre jelentkező terepjáróban – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.