Jó hír a papírerdő gazdálkodóknak

2017. szeptember 24.

Hírek

Újra lehet iparifa-ültetvények létrehozására pályázni – közölte Mezei Dávid, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára a Megosz által szervezett országos találkozó sajtótájékoztatóján.

Kétmillió hektárnyi kincset véd az erdőtörvény

2017. március 15.

Hírek

Az erdőtörvény módosításának célja a magyarországi erdőterület fenntartása, védelme, fejlesztése, tudatos bővítése. Feladatunk, hogy megvédjük ezt a kétmillió hektárnyi kincset – mondta a földművelésügyi miniszter az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Támogatások híján mi lesz a magánerdők természeti értékeivel?

2016. október 11.

Hírek

Egy kormányhatározat nyomán a következő hét évben 10 milliárd forinttal kevesebb uniós támogatás juthat a Natura 2000 területeket kezelő magán erdőgazdálkodókhoz. Hasonló nagyságrendű forráscsökkentés várható az ún. Erdő-Környezetvédelmi kifizetések terén is. Mindez komoly visszalépés az elmúlt évekhez képest, amely nem csak a természetvédelmi célkitűzések elérését akadályozza, de sok gazdálkodó megélhetése szempontjából jelentős érvágás is lehet.… Tovább »

Öt magánerdős szakember nyerte el a WWF Élő Erdő Díját

2016. július 21.

Hírek

A WWF Magyarország a Natura 2000 erdők legjobb erdőgazdálkodói számára írta ki az Élő Erdő Díj pályázatot, amelyet idén 5 magánerdő-gazdálkodó nyert el. A kezdeményezés 1 millió forint összdíjazású, a zsűriben a WWF Magyarország Alapítvány mellett a MEGOSZ, az OEE és az FM képviselői is helyet kaptak. A díjakat ma adták át.

A magánerdő élni akar

2011. november 25.

Hírek

Az ország erdőterületének közel felét kitevő, mintegy ötszázezer erdőtulajdonost reprezentáló magánerdőkben tevékenykedő erdészeti szakirányítói hálózat végveszélybe került. Jelenleg a Vidékfejlesztési Minisztérium közel 190 milliárd forintos költségvetéséből az erdészetet, a fenntartható erdőgazdálkodást alig 53 millió forinttal tervezik finanszírozni.