Tovább nőtt a Magas-Tátra zergeállománya

2017. november 17.

Hírek

Tovább nőtt a Magas-Tátrában a zergeállomány az elmúlt másfél évben, a november első napjaiban végzett állományfelmérés szerint a hegység szimbólumának számító kérődzők száma 1263-ra emelkedett – derült ki a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) és az annak erdőit felügyelő állami ügynökség (SLTANAP) adataiból.

Jönnek a medvebiztos tátrai kukák

2016. augusztus 18.

Hírek

A szlovák állam 1,5 millió eurót ad az önkormányzatoknak medvebiztos hulladékgyűjtők beszerzésére és olyan intézkedések életbe léptetésére, amelyekkel elejét lehet venni medvék és emberek találkozásának a Tátrában – jelentette be Solymos László szlovák környezetvédelmi miniszter.

20 medvével végeznének a Magas-Tátrában

2016. augusztus 6.

Hírek

20 barnamedvét lőhetnek ki vadászok a Magas-Tátrában, miután az állatok annyira elszaporodtak, hogy már a közeli településekre is bejártak. Csábító a rengeteg szemeteskuka.

Eljárás két volt környezetvédelmi miniszter ellen

2012. augusztus 24.

Hírek

Eljárás indult Szlovákia két volt környezetvédelmi minisztere, Miklós László (MKP) és Jaroslav Izák (SNS) ellen a környezet veszélyeztetése és károsítása, illetve mulasztás miatt a poprádi járási ügyészség indítványa alapján – közölte pozsonyi sajtótájékoztatóján Ctibor Kostál államügyész-helyettes.