Rekord hulladékot szedtek ki az Ipolyból

2019. július 5.

Hírek

A Magosfa Alapítvány munkatársai és önkéntesei 12. alkalommal tartottak hulladékgyűjtési akciót az Ipoly folyón. A munka látványos eredménye: 145 zsák és több, nagyobb méretű hulladék a folyó Nógrádszakál és Ludányhalászi közötti szakaszán.

Hűtőszekrényt az Ipolyból

2018. július 4.

Hírek

Lezajlott a szemétszedési akció az Ipoly folyón. 11 év után is sokkoló látvány a folyóba dőlt fatörzseken és uszadékfákon felhalmozódó szemétmennyiség.

Ipolytisztítás immár tizedszer

2017. július 8.

Hírek

Rekordmennyiségű traktor-, teherautó- és személyautó gumi került ki az Ipolyból a Magosfa Alapítvány 10. jubileumi Ipolytisztítási akcióján, amelyet a folyó Tésa és Szob közötti szakaszán tartottak július első hétvégéjén.

Mindennapra kisebb (öko)lábnyom

2017. február 09.

Helyszín: Vác, Konstantin tér 7

Sajtótájékoztatók

A Magosfa Alapítvány szeretettel meghív a "Fenntarthatóság a mindennapokban" című nemzetközi (bosnyák-lengyel-magyar-szerb- szlovák) projekt zárórendezvényére, ahol kiderül: Hogyan lehet egyszerű és környezetbarát anyagokkal helyettesíteni a méregdrága tisztítószereket?

Megtisztult az Ipoly középső szakasza

2016. július 9.

Hírek

A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány munkatársai és önkéntesei 9. alkalommal tartottak szemétszedési akciót az Ipoly folyón, melynek eredménye: 110 zsák és több, nagyobb méretű szemét összegyűjtése a folyó Ipolyhídvég és Ipolyság közötti szakaszán. Jellemzően műanyag-palackokat, nejlonokat, horgászati kellékeket szedtek össze, de “horogra akadt” olajos hordó, hűtőszekrény és fürdőkád is.

Idén is volt mit takarítani az Ipolyon

2015. július 9.

Hírek

A Magosfa Alapítvány munkatársai és önkéntesei 8. alkalommal tartottak szemétszedési akciót az Ipolyon. Az Ipolytisztítási akció célja a folyómente környezeti állapotának javítása, és a helyi lakosok, döntéshozók valamint az idelátogatók szemléletformálása, hasonló munkákra biztatása volt. Az idei „zsákmány” 110 zsák, vagyis kb. 12 m3 szemét, amit Ipolyvece és Hont között gyűjtöttek össze.

Hetedszer tisztult meg az Ipoly

2014. július 26.

Hírek

Önkéntesek immár hetedszer tisztították meg a szeméttől az Ipoly 40 km-es szakaszát. A Magosfa Alapítvány múlt hétvégi akciójának célja az Alsó-Ipoly mente környezeti állapotának javítása, a helyi lakosok, döntéshozók valamint az idelátogatók szemléletformálása, és hasonló munkákra biztatása volt.