Iskolák közötti kreatív verseny a Klíma-barátság jegyében – Szavazz (like-olj) Te is, június 2-ig!

2014. május 29. - 2014. június 02.

Helyszín: internet

Programok

A Magosfa Alapítvány és a svájci „myclimate” szervezet által indított „Klíma-barátság” projekt újabb állomásához érkezett. A 2013 októberében indított projektben 10 magyar iskolának volt lehetősége különböző projektmunkákkal benevezni a „Klíma-barátságban” résztvevő hazai és svájci iskolák között meghirdetett versenyre. A kidolgozott munkák a gyerekek válaszai az éghajlatot veszélyeztető tényezőkre, bemutatják, hogy mi az, amit ők tudnak… Tovább »

Kincskereső ösvények átadója

2013. szeptember 12.

Helyszín: Vác főtere

Sajtótájékoztatók

Gyere el az ösvények ünnepélyes átadójára 2013 szeptember 12-én, csütörtökön 14 órára, Vác főterére! Értesülj első kézből minden fontos információról az ösvényekkel kapcsolatban, és csatlakozz az egyik ösvény próbabejárásához!

Magyar-szlovák együttműködés az Alsó-Ipoly-menti tájértékek megőrzéséért

2012. november 24.

Helyszín: Ipolyszalka (Salka) Szlovákia

Sajtótájékoztatók

A Magosfa Alapítvány 2011 tavaszán indította el a „Fogadj örökbe egy tájértéket!” programot az Alsó-Ipoly mentén. Ebben az évben az Ipoly Menti Kulturális és Turisztikai Társasággal partnerségben elkészült a térség magyar és szlovákiai oldalán lévő 11-11 település tájértékeinek leltára, és a napokban megjelent a tájértékeket bemutató kiadvány. A tájértékvédelem területén dolgozó térségbeli szervezetek és magánszemélyek… Tovább »

Memóriakártya – 48 fa- és cserjefaj levele és termése

Kiadványok

Gravírozott fa dobozban 48 fa- és cserjefaj levelének és termésének képe található fóliázott kártyákon – minden kártyából kettő. A kártyákon szerepel a fajok magyar és tudományos neve is. Memória játékhoz többféle módon is felhasználhatjuk.

Kismagos-Ökonyár!

2012. július 23. - 2012. július 29.

Helyszín: Kismaros-Börzsönyliget

Programok

A Magosfa Alapítvány nyári kínálata: Kisebbeket-nagyobbakat (akár családosan) a Kismagos-Ökonyár szelíd-zöld programjai várnak Kismaros-Börzsönyligeten július 23-29. (hétfő-vasárnap)-ig.  

Csíkoshátú Vadmalac Természetfürkész Tábor

2012. július 16. - 2012. július 22.

Helyszín: Kismaros-Börzsönyliget

Programok

A Magosfa Alapítvány nyári kínálata:  Csíkoshátú Vadmalac Természetfürkész Tábor 8-12 éves gyerekeknek Kismaros-Börzsönyligeten július 16-22. (hétfő-vasárnap)-ig. Várjuk a természetre kíváncsi gyerekek jelentkezését!

Turizmus hatásainak mérése – képzés

2012. június 23. - 2012. június 24.

Helyszín: Kismaros, Láng u. 4.

Programok

Alapítványunk neves szakmai előadók bevonásával turizmus hatásainak mérése címmel ingyenes képzést tart 2012. június 23-24-i hétvégén, a Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központban. Várjuk azon érdeklődők (egyetemi hallgatók, turizmus területén dolgozók, turizmus hatásait érzékelők, természetjárók stb.) jelentkezését, akik szívesen elsajátítanák a monitorozási módszertant. Hogyan monitorozzuk a turizmus hatásait természeti területeken? A turizmus fejlesztése főként a… Tovább »

Kismagos Központ megnyitó

2012. május 23.

Helyszín: Kismaros-Börzsönyliget, Láng u. 4.

Sajtótájékoztatók

Ezúton tisztelettel meghívjuk sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes projektzáró rendezvényünkre, melynek keretében bemutatjuk „Az erdei iskola és erdei óvoda hálózat infrastrukturális fejlesztése” (KMOP-2009-3.2.3) cím pályázati konstrukció keretében megvalósult fejlesztéseket és a Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központot.