Úton a Jövő Megoldásai Felé – a Magyar Elektrotechnikai Egyesület 69. vándorgyűlése

2023. szeptember 20. - 2023. szeptember 22.

Helyszín: Siófok

Programok

Mennyire zökkenőmentes a régóta áhított és mára célként is megfogalmazott energiaátmenet és energiabiztonság hazánkban? Hogyan lehet biztos szakmai alapokra építve haladni egy folyamatosan változó szektorban? A hálózati flexibilitás mennyiben kíván szakértői flexibilitást is egy turbulensen változó iparágban? Milyen technológiai megoldások segítik a lakosság és az ipari résztvevők szerepvállalását?

Egy városi gyaloghíd, amin este nem ajánlott átmenni

2021. szeptember 27.

Hírek

A  kaposvári gyalogos híd jelentős közpénzből “sufnituniggal” készült. Egy szakmaiságot teljesen nélkülöző megoldás jelentős káros környezeti hatással, a Zselici Csillagoségbolt-park közelében. A hídon sétáló személyek számára a cirkadián ritmust szabályozó hormon, a melatonin termelésének elnyomásáért felelős fénymennyiség ötszázszorosa annak, amit szabványos és megfelelően választott színű világítással elérhettek volna.

Paks II csak állami támogatással tudna megépülni

2016. február 15.

Hírek

A Greenpeace szerint az atomprojekt több ponton is sérti az uniós jogot. A zöld szervezet benyújtotta Paks II-vel kapcsolatos hivatalos véleményét az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságának. A magát a piaci szereplőktől függetlennek tekintő Magyar Elektrotechnikai Egyesület szerint nincs élet Paks 2 nélkül.