Magyar álláspont az európai uniós gáz- és hidrogénpiaci szabályozás jövőjével kapcsolatban

2021. június 4.

Hírek

Az Európai Bizottság 2021. június 18-ig biztosít konzultációs lehetőséget az érintettek számára, hogy kifejthessék véleményüket a 2009-ben elfogadott gázirányelv és gázrendelet felülvizsgálatával kapcsolatban. A konzultációval kapcsolatos CEER-munkában, a szervezet válaszának kidolgozásában aktívan vett részt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal is.

Közel 3000 új kiserőmű létesült az első fél évben

2017. december 17.

Hírek

Az első fél évben 2850 háztartási méretű kiserőmű (hmke) létesült, beépített teljesítményük több mint 22 megawatt, a berendezések szinte mindegyike napelemes – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

Folyik a víziközmű-társaságok engedélyezése

2013. december 28.

Hírek

Összesen 38 víziközmű-szolgáltató működését engedélyezte, és 11 kérelmét utasította el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) december 20-ig. A törvényben előírt határidőig 84 szolgáltató fordult kérelemmel a hivatalhoz.

Az elnök emberei

2013. augusztus 6.

Hírek

Épül a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szakmai vezetése: Dorkota Lajos, jogász, ügyvéd, dunaújvárosi politikus, majd a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott, nemrégiben foglalta el az energetikai csúcsszerv elnöki székét. Alelnök lett a festmény lövöldözésről elhíresült Paróczai Csaba.