Vezetőváltás a Magyar Energiahatékonysági Intézetben

2022. szeptember 6.

Hírek

2022 nyarán Koritár Zsuzsanna, a MEHI ügyvezető igazgatója visszavonult, és átadta a stafétát Mizsei Szabolcsnak. Miért pont most? Mit jelent a MEHI életében, irányaiban a vezetőváltás, hogy alakulnak a jövőbeli tervek? Páros interjú a leköszönő és az új igazgatóval, Koritár Zsuzsával és Mizsei Szabolccsal.

2017 után újulhatnak meg az öreg családi házak

2013. május 24.

Hírek

Több mint kétmillió 1945 és 1990 között épült, többségében vidéki családi ház található az országban, amelyek energetikai felújítása 2017-ben megkezdődhet, európai uniós támogatással – mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára egy budapesti sajtótájékoztatón. Miért kell még 4 évet kell várni a lakossági energiahatékonysági támogatásokra?

Még éretlen a zöld közbeszerzési rendelet

2013. január 31.

Hírek

A zöld közbeszerzési rendelet társadalmi egyeztetésre bocsátott változata a mostani formájában nem nagyon segíti a középületek energiahatékonyságát: a kazánok vásárlására nem vonatkozik és nem érvényes az önkormányzati épületekre sem. Ha a Kormány orvosolja a hibákat, akkor sikeres is lehet a zöld közbeszerzés.

Szigorodnak az épület-energetikai tanúsítványok

2012. december 28.

Hírek

Egy új rendelettel némileg szigorította a kormány az épület-energetikai tanúsítási követelményeket, így 2013 januártól már az 50 m2 alatti épületek eladásánál, illetve bérbe adásánál is kell tanúsítványt (lakcímkét) készíteni. Ez követi a még júniusban elfogadott módosításokat, amelyek szerint az épületek energetikai besorolását a lakáshirdetésekben is meg kell jeleníteni, ha az már elkészült.

Mit kíván a magyar energiahatékonyság?

2012. november 7.

Hírek

12 pontban foglalták össze vezető hazai vállalatok az energiahatékonysági beruházások fellendítéséhez szükséges legfontosabb intézkedéseket. A Magyar Energiahatékonysági Intézet Kft. (MEHI) által koordinált kezdeményezés célja, hogy konkrét és rövidtávon megvalósítható javaslatokat tegyen le a Kormány asztalára.

Mi legyen az évi 30 milliárd karbonforinttal?

2012. április 2.

Hírek

Hazánk 2013-tól évente 30 milliárd forintra számíthat az EU széndioxid kibocsátás-kereskedelmi rendszeréből. A beáramló karbonforintok elköltésének legjobb módja, ha a hazai épületek energiahatékonyságának fejlesztésébe fektetjük be. Túl azon, hogy hozzájárul környezetünk védelméhez, segíti gazdasági fellendülést, munkahelyeket teremt, és nem utolsó sorban jelentős mértékben csökkenti a rezsiköltséget is.