A FÖLDGÖMB 2020. tavaszi különszám

Kiadványok

A Magyar Földrajzi Társaság kiadványának tartalmából: Francsics László: Kozmikus forgalom – a Vénusz, a Fiastyúk és a nemzetközi űrállomás Ladányi Tamás: Glória Leviczki Anita: Magasságok és mélységek, avagy miből lesz a geográfus? Kupi László: Halloysit Sarusi István: Elfeledett ostorok készítője Nagy Balázs: Jégmezőn innen, tornyokon túl – Torres del Paine: Behálózva Szirmai Gábor: Historikus tengeralattjárók – hadiállapot és földfeltárás Elekes Attila André: Az… Tovább »

Ne likvidálja az földrajzoktatást az Orbán-kormány!

2018. szeptember 14.

Hírek

Megdöbbenéssel vettük tudomásul, – egyben egy tantárgyunkat régóta sújtó negatív oktatáspolitikai döntéssorozat újabb állomásának látjuk, – hogy, a NAT jelen tervezete minimális szintre kívánja zsugorítani a földrajztanítást a köznevelésben! A Magyar Földrajzi Társaság kritikai észrevételei, javaslatai az új Nemzeti Alaptanterv tervezetével kapcsolatban.

Végveszélyben a Földrajz a (köz)oktatásban!

2016. április 21.

Hírek

Az utóbbi évtizedekben drámaian romlott a földrajz tantárgy helyzete a közoktatásban. Ma már földrajzból nem lehet előre hozott érettségi vizsgát tenni. A legutóbbi tervek szerint a földrajzot gyakorlatilag megszüntetnék a szakgimnáziumokká váló szakközépiskolákban. Írd alá a Magyar Földrajzi Társaság petícióját, így tiltakozz Te is az Orbán – kormány újabb ámokfutása ellen!