10000-en tekertek az I bike Budapest bringás felvonuláson

2022. április 25.

Hírek

A szervezők és a Rendőrség becslése szerint több mint 10000-en vettek részt  az I bike Budapest bringás felvonuláson, amit az átjárható Lánchídért és a bringasávokkal élhetőbbé tett Üllői útért tartottak a Föld napjához kapcsolódóan április 23-án. Jönnek az első bringasztrádák Budapesten

Tovább nő a budapesti bicikliforgalom

2021. december 7.

Hírek

Folytatódott a budapesti bicikliforgalom növekedése: novemberben öt százalékkal többen kerékpároztak a fővárosban, mint egy évvel korábban, holott idei november a tavalyinál csapadékosabb és hűvösebb volt a tavalyinál.

15000-en tekertek ma a bringás Budapestért

2021. június 26.

Hírek

A szervező Magyar Kerékpárosklub és a Rendőrség becslése szerint kb. 15000-en voltak a  mai I bike Budapest bringás felvonuláson, amit másfél év kényszerszünet után tartottak meg újra. Az I bike Budapesten olyan útvonalakon tekertek együtt gyerekektől idősekig a legkülönbözőbb emberek, ahol máskor csak nehezen lehet.

Így segítheti a munkába bringázást már pár apró lépés is egy nagyvállalatnál

2021. május 5.

Hírek

Tudta, hogy van olyan cég Magyarországon, ahol nem csak kerékpártárolóval és öltözővel, de céges kerékpárflottával és közös bringás programokkal segítik a bringával bejárókat? Vagy hogy Magyarország a 3. legkerékpárosabb ország Európában? A Bringázz a munkába! idei kampányának első, cégvezetők számára szervezett workshopján ez is kiderült, sőt!

Beletekertek a bringások

2021. január 13.

Hírek

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 százalékkal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A számlálók még soha nem mértek ennyi – több mint 2,7 millió – kerékpározót ezeken az útvonalakon – közölte a Magyar Kerékpárosklub.

Kerékpározási szokásokról készült reprezentatív kutatás bemutatása

2020. október 02.

Helyszín: Budapest Margit híd budai hídfő északi oldal,

Sajtótájékoztatók

A Magyar Kerékpárosklub 2018 után 2020 nyarán is 3000 fős reprezentatív kutatást készíttetett a magyarországi kerékpározási szokásokról és attitűdökről az Aktív Magyarország kormánybiztossága támogatásával.

Bebiciklizés után kerékpárt emeltek a bringasáv avatáson

2020. szeptember 27.

Hírek

Mintegy 100 kerékpáros avatta fel a Budapest és Szentendre között épült kerékpárutat, mely az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal része. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett „Happy Mass” tekerés az óbudai Fő térről indult, és végig a kijelölt nemzetközi útvonalon haladt, érintve a szentendrei Dera-patakon épült új kerékpáros hidat is, ahol bringát emeltek.

Egymilliárdért tekerhetnek a pedelecesek

2020. szeptember 23.

Hírek

Egymilliárd forintos keretösszegű pályázatot hirdet a kormány elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására – jelentették be az Európai Autómentes Napon. A pályázat várhatóan október végi kiírásától maximum 150.000 forint összegű támogatás nyerhető el magánszemélyek részére legfeljebb 900.000 forintos kerékpárok vásárlásához.

Budapesti bringás rekordot hozott a járvány

2020. május 11.

Hírek

Normál napi rekordok dőltek meg szombaton több budapesti biciklis mérőponton is, az egész városban érezhető a kerékpáros forgalom növekedése – írja közleményében a Magyar Kerékpárosklub. 19 megye 50 településén javasol új kerékpársávokat a Kerékpárosklub.

Bringázz a Munkába kampány 2019

2019. május 06.

Helyszín: Budapest V. kerület Kálvin tér

Sajtótájékoztatók

Tisztelt újságírók, szerkesztők!  Ezúton szeretnénk meghívni a 2019. május 6-31. között zajló, Bringázz a munkába! kampány sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitójára.