Ünnepélyesen felavatták az új bringasávokat az Üllői- és Váci úton

2023. augusztus 18.

Hírek

Hosszú évek kitartó munkájának eredményét ünnepelték meg augusztus 15-én kedden a budapesti bringások. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett Happy Mass felvonulás keretében avatták fel az új kerékpársávokat az Üllői- és a Váci úton. Az eseményen közel 300 kerékpározó vett részt, akik együtt tekertek végig a 7 km-es távon.

Az Árpád-hídi bringás halálának margójára

2023. július 11.

Hírek

2023.07.01-jén, szombat éjszaka életét vesztette egy ember az Árpád híd kerékpárútján, az utcán legalább 130-as sebességgel BMW-sekkel versenyző mercédeszes elkövető a szalagkorlátot áttörve gázolta halálra a 26 éves férfit.  Rá is emlékezve szervezett a Magyar Kerékpárosklub tekerést július 10-én.

A Föld napján, ma tartják Budapest legnagyobb bringás felvonulását!

2023. április 22.

Hírek

“Tekerj át a városon úgy, ahogy máskor nem lehet! Olyan Budapestet szeretnénk, ahol mindenki biciklire tud ülni, és nem csak ezen a napon. Mert ahol jó bringázni, ott jó élni.” – üzenik a szervezők. A menet a Hősök teréről indul 16:00-kor, az ikonikus bringaemelés 18:00-kor lesz a Margitszigeti Alsó-nagyréten.

Miért szorult ki a Helyreállítási Alapból a kerékpáros közlekedés fejlesztése?

2023. február 12.

Hírek

2022 decemberében eldőlt, hogy Magyarország hozzájut a visszatartott EU támogatások egy részéhez. A covid utáni Helyreállítási Alapból azonban a kormány által beadott és az EU által elfogadott terve alapján a kerékpározás semmilyen érdemi fejlesztésre nem számíthat, vasútállomási kerékpártárolók – természetesen hasznos – építésén kívül.

10000-en tekertek az I bike Budapest bringás felvonuláson

2022. április 25.

Hírek

A szervezők és a Rendőrség becslése szerint több mint 10000-en vettek részt  az I bike Budapest bringás felvonuláson, amit az átjárható Lánchídért és a bringasávokkal élhetőbbé tett Üllői útért tartottak a Föld napjához kapcsolódóan április 23-án. Jönnek az első bringasztrádák Budapesten

Tovább nő a budapesti bicikliforgalom

2021. december 7.

Hírek

Folytatódott a budapesti bicikliforgalom növekedése: novemberben öt százalékkal többen kerékpároztak a fővárosban, mint egy évvel korábban, holott idei november a tavalyinál csapadékosabb és hűvösebb volt a tavalyinál.

15000-en tekertek ma a bringás Budapestért

2021. június 26.

Hírek

A szervező Magyar Kerékpárosklub és a Rendőrség becslése szerint kb. 15000-en voltak a  mai I bike Budapest bringás felvonuláson, amit másfél év kényszerszünet után tartottak meg újra. Az I bike Budapesten olyan útvonalakon tekertek együtt gyerekektől idősekig a legkülönbözőbb emberek, ahol máskor csak nehezen lehet.

Így segítheti a munkába bringázást már pár apró lépés is egy nagyvállalatnál

2021. május 5.

Hírek

Tudta, hogy van olyan cég Magyarországon, ahol nem csak kerékpártárolóval és öltözővel, de céges kerékpárflottával és közös bringás programokkal segítik a bringával bejárókat? Vagy hogy Magyarország a 3. legkerékpárosabb ország Európában? A Bringázz a munkába! idei kampányának első, cégvezetők számára szervezett workshopján ez is kiderült, sőt!

Beletekertek a bringások

2021. január 13.

Hírek

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 százalékkal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A számlálók még soha nem mértek ennyi – több mint 2,7 millió – kerékpározót ezeken az útvonalakon – közölte a Magyar Kerékpárosklub.