Be akarod mutatni Magyarország békáit?

2021. augusztus 6.

Hírek

Az MME Év kétéltűje: a zöld varangy – Keresd a Zöldet! kampányának részeként elkészült a Magyarország békáit bemutató 12 rollupból álló vándorkiállítás, melyet ingyenesen kölcsönözhetnek oktatási intézmények.

A 40 éves MME emlékülése

2014. január 06.

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Nagyterem

Sajtótájékoztatók

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tisztelettel meghívja Önt az MME alapításának 40. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő emlékülésére, ami kapcsolódik a Herman Ottó emlékévhez. A konferencián bemutatásra kerülnek az egyesület eddigi tudományos és természetvédelmi eredményei.

Homoktövis élőhelykezelés

2012. március 10.

Helyszín: Újpest

Programok

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Budapesti Helyi Csoportja 2012-ben ismételten meghirdeti "Homoktövis-élőhelykezelés" elnevezésű akcióját Újpesten, a Megyeri-híd pesti hídfőjének közelében, immáron 9. alkalommal. Az idei első munka időpontja március 10.-e, szombat lesz. A területen található értékes homokgyepek összesen 22 védett növényfajnak adnak otthont, melyből a homoktövis cserje vadon csak ezen az egy helyen… Tovább »

Veszélyben az agrár-környezetvédelmi program

2011. június 23.

Hírek

A BirdLife információi szerint az Európai Bizottság elnöke az európai Közös Agrárpolitika (KAP) második pillérének – a vidékfejlesztésnek – a részbeni vagy teljes megszüntetését fontolgatja. Ha erre sor kerül, akkor nem csak a földhasználók – természetvédelmi célokat is szolgáló – agrár-környezetvédelmi kifizetéseinek rendszere omlik össze, de komoly csapás éri természeti tőkénket is. (Fotó: (c) Andy… Tovább »