Az ÉV ROVARA 2020-ban a tavaszi álganéjtúró

2019. december 16.

Hírek

2020-ra is három rovarfaj közül lehetett választani. Közös bennük a lebontó tevékenység – jelöltjeink mindannyian e létfontosságú, mégis kevés figyelmet kapó feladatkör szakértői voltak. A 2020. év rovara – internetes szavazás végeredményeként a tavaszi álganéjtúró lett. Gratulálunk, és köszönjük tevékenységét!  🙂

A tapétaevő, a halálpontosító, és a trágyabolond – Te kit választanál?

2019. november 7.

Hírek

A 2020. év rovarát ismét 3 faj (ezüstös ősrovar, a selymes döglégy és a tavaszi álganéjtúró) közül választhatják ki az érdeklődő szavazók december 6. éjfélig.  Közös bennük a lebontás – a jelöltek mindannyian e fontos, mégis kevés figyelmet kapó feladatkör szakértői.

Szavazzon 2019 év rovarára!

2018. november 1.

Hírek

Elindult a szavazás az “Év rovara 2019” címért. December 6-án, éjfélig választhatunk a kis Apolló-lepke, a magyar tarsza, vagy a havasi cincér közül. A nyertes lesz jövőre a rovarvilágot népszerűsítő kitüntetett faj. Mindenkit arra buzdítunk, hogy adja le szavazatát, és népszerűsítse a kezdeményezést!

Az óriás-szitakötő 2018 év rovara

2017. december 31.

Hírek

A Magyar Rovartani Társaság idén 8. alkalommal bocsátotta internetes szavazásra, immár a Magyar Természettudományi Múzeummal közösen, hogy melyik faj legyen az év rovara 2018-ban. A 3 idei jelölt a közönséges keringőbogár, az óriás-szitakötő és a tavi molnárpoloska volt, melyek közül a december eleji összesítéskor az Anax imperátor került ki győztesnek. Íme sok-sok érdekesség az acsákról.

Az év rovara 2018 – íme a jelöltek

2017. november 7.

Hírek

A Magyar Rovartani Társaság idén nyolcadik alkalommal bocsátja szavazásra, immár a Magyar Természettudományi Múzeummal közösen, melyik faj legyen az év rovara a következő évben. Idén is három jelölt közül lehet választani, ők a Közönséges keringőbogár, az Óriás-szitakötő és a Tavi molnárpoloska.

Hétpettyes az év rovara

2011. május 20.

Hírek

A Magyar Rovartani Társaság, működésének 101. évében ma első ízben, de hagyományteremtés szándékával, kijelölte az év rovarát. Az első dobogós a katicabogár.

Az Év rovara bejelentése

2011. május 20.

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar

Sajtótájékoztatók

A Magyar Rovartani Társaság, működésének 101. évében első ízben, de a hagyomány-teremtés szándékával, kijelöli az év rovarát.

Magyar Rovartani Társaság előadóülése – bemutatják az év rovarát

2011. május 20.

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar

Programok

A Magyar Rovartani Társaság, működésének 101. évében első ízben, de a hagyomány-teremtés szándékával, kijelöli az év rovarát. Az Év madara, Év fája, Év vadvirága mintájára létrehozott Év rovara kampány célja, hogy a társadalom szélesebb rétegeinek figyelmét egy-egy rovarra hívja fel. Ezzel nemcsak az adott faj, hanem annak élete, életkörülményei is előtérbe kerülnek, így a rovar… Tovább »