Aludjon hazánk legmagasabb szállásán – ha mer

2015. október 6.

Hírek

A megmagasítva megújult Galya-kilátó tetején – közel 1000 méteres magasságban várja az önjelölt serpákat és a bátor turistákat egy szokatlan szálláshely. A tériszonyos kirándulók, és az extrém bringások jobban járnak a – svájci színvonalú – Galyatető Turistacentrum szolgáltatásaival – mely szeptember 19-én nyílt meg.

Orbán Viktor átadta a galyatetői turistaközpontot

2015. szeptember 19.

Hírek

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a turizmus és a természetjárás fejlesztése az országépítés olyan fontos része, amelyet az ország védelme közben sem szabad mellőzni. Orbán 1000 méterre felvitte a legkisebb lányát is, akivel közös szelfijüket megosztotta a Facebook-oldalán.

Megéri kéktúrázni

2015. május 12.

Hírek

Dől a közpénz Garancsi természetjáróihoz, több mint egymillió forint jut a kékkör minden kilométerére. A túrázók mellett azért a család is jól jár.

Újrafestik a Kéktúrát

2014. október 11.

Hírek

A visegrádi Mogyoró-hegyen tartották a Természetjáró Túravezetők és Jelzésfestők I. Országos Találkozóját, ahol bemutatták az Országos Kékkör uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésének eddigi eredményeit, és egyben bejelentették az Országos Kékkör és a hozzá kapcsolódó turistajelzések 3500 kilométernyi felújítását.

Kiemelték a természetjárást

2013. december 1.

Hírek

A kormány vállalta, hogy a hivatalos turistaútvonalak mentén 30 kilométerenként olcsó, színvonalas szállást nyújtó létesítményeket, turistaházakat hoz létre, biztosítja a pénzügyi forrásokat, mintegy 22 ezer kilométer turistaút felmérésére 990 millió forintot adott, ezen kívül 150 millióból felmérik az úgynevezett vonalas infrastruktúrákat, a kisvasutakat, a tanösvényeket, és ugyanennyiből két ütemben az erdei kerékpár-, illetve a vízi… Tovább »

Nevet váltott a természetbarát szövetség

2012. május 16.

Hírek

Magyar Természetjáró Szövetség néven folytatja működését a természetbarát szövetség, amelynek elnöke Garancsi István, a természetjáró és kerékpáros turizmus-, úthálózat- és közlekedés-fejlesztésért felelős miniszterelnöki megbízott.