Be kell húznunk a vészféket a fogyasztói társadalom szakadék felé száguldó expresszvonatán!

2019. szeptember 14.

Hírek

A Magyar Természetvédők Szövetsége Ünnepi Küldöttgyűlés keretében tegnap emlékezett meg alapításának 30. évfordulójáról. Hagyományainkhoz híven előre tekintettünk, a megemlékezés mellett a fő hangsúlyt az előttünk álló feladatok és megoldások kapták a Parlamentben a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanáccsal közösen tartott rendezvényen.

A Jövő Nemzedékek Szószólója kiállt a magyar természetért

2015. február 24.

Hírek

Az Alapvető Jogok Biztosának Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Helyettese találkozott Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a WWF Magyarország vezetőivel.

Tortaevés cápák között – szülinap bolygóközi térben

2014. szeptember 17.

Hírek

A Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegyének csillagterében gyűltek össze a Magyar Természetvédők Szövetsége 25 éves fennállását ünneplő civilek, tudósok és politikusok. A sokféleség jegyében volt itt köszöntő beszédek garmadája, látókör szélesítő pódiumbeszélgetés, ajándékozás, megemlékezés, anekdotázás, és az egy tisztességes szülinapi torta – a türelmeseknek.

Érdekes ötletek az uniós keretek elköltésére

2012. december 13.

Hírek

Az EU ALAPOK, TE ÉRTED?! pályázat nyertesei: Javítsd Magad! Hamuba sült pogácsa. Fatelepítés előkészítése a vízelvezető csatornák mentén energiatermelés és biológiai sokféleség megőrzése érdekében. CSAK Farsang (Cserélj, Adakozz, Kreatívkodj!)

EU ALAPOK – TE ÉRTED?!

2012. december 12.

Helyszín: Európa Pont Budapest Lövőház u. 35.

Sajtótájékoztatók

A szűkös állami források időszakában kulcskérdés, hogy milyen célokra és mennyi pénzt fordítunk az Európai Uniós forrásokból. A Magyar Természetvédők Szövetsége közösségépítést és fenntartható életmódot támogató ötleteket gyűjtött és pénzdíjjal támogatta a legjobbak megvalósulását. Szeretettel várjunk Önt az EU ALAPOK – TE ÉRTED?! pályázat díjátadójára, és a legjobb ötletek bemutatására!

Roncsország leszünk?

2012. szeptember 4.

Hírek

Fülöp Sándornak, az alapjogi biztos jövő nemzedékekért felelős helyettesének lemondása sajnos megerősítette a civil szervezetek korábban kinyilvánított álláspontját, hogy az ombudsmani intézményt átalakító törvénymódosítások súlyos visszalépést jelentenek környezeti, társadalmi és gazdasági tekintetben is.

Véleményezhető a Nemzeti Vidékstratégia környezeti értékelése

2012. március 2.

Hírek

Március 31-ig véleményezhető a Nemzeti Vidékstratégia környezeti értékelési dokumentuma. A VM a környezeti vizsgálat kidolgozását és a folyamat lefolytatását független, a stratégiai környezeti vizsgálat témakörében járatos szakértőkre bízta. A vizsgálatot és a szakmai-társadalmi egyeztetés szervezését a Magyar Természetvédők Szövetsége végzi.