A klímaváltozás kiéhezteti a bambuszmakikat

2017. november 1.

Hírek

Az éghajlatváltozás a kevésbé táplálóbb bambuszszárak fogyasztására kényszerítheti a makifajt, ami fokozatosan a kihalás felé terelheti képviselőit.

Főemlősök veszélyben

2012. október 16.

Hírek

Az ENSZ Biológiai Diverzitás Konvencióján az indiai Hyderabadban bemutatott új tanulmányban megnevezték a világ 25 leginkább veszélyeztetett főemlősét. Környezetvédők szerint a madagaszkári makik a világ legveszélyeztetettebb főemlősei közé tartoznak.

Veszélyeztetett makik

2012. július 17.

Hírek

A Disney filmstúdió Madagaszkár című filmje révén ismertté vált makik (régebbi nevükön félmajmok) a leginkább veszélyeztetett emlősök napjainkban a Természetvédelmi Világszövetség egyik új tanulmánya szerint. Az állatok vadászata gyorsabban elharapózott Madagaszkáron, mint várták.

Katta szaporulat Veszprémben

2012. március 14.

Hírek

Négy kis gyűrűsfarkú maki, más néven katta látta meg egyszerre a napvilágot a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban – tájékoztatott a park szóvivője.

Vészesen fogyatkoznak a madagaszkári makik

2011. december 19.

Hírek

Egy brit-madagaszkári kutatás szerint a hagyományok felrúgása, a kulturális tabuk ledöntése – más tényezők mellett – példátlanul sok maki vesztét okozza Madagaszkáron, ami akár a majmok kihalásához is vezethet.

Elköltöztetné a makikat egy milliárdos

2011. április 20.

Hírek

Évek óta próbálják védeni Madagaszkáron a gyűrűsfarkú makikat, ám Sir Richard Branson szerint törekvéseik kudarcot vallanak. A híres milliárdos vállalkozó épp ezért azzal a furcsa ötlettel állt elő, hogy különböző állatkertekből makikat szállítana át saját tulajdonú szigetére, hogy ott éljenek.