Hírek
Megtiltaná az Európai Unió azoknak a termékeknek az importját, amelyek erdőirtással nyert területekről származnak. A tegnap bemutatott javaslat céja, hogy a közösség vásárlóerejét felhasználva gyakoroljon nyomást az érintett cégekre, így előmozdítva a fenntarthatóság ügyét.
Hírek
A hústermelés közben világszerte 28-szor annyi üvegházhatású gáz kerül a légkörbe, mint a növénytermesztés közben, ráadásul a legtöbb gabonát a vágóállatok etetésére termesztik. A hústermelés felelős az élelmiszeripari üvegházhatású gázok 60 százalékáért – mutatott rá az Illinois-i Egyetem tudósainak tanulmánya.
Hírek
Az európai szupermarketek erdőirtáshoz és emberi jogi jogsértésekhez kapcsolódó húskészítményeket árusítanak, illetve ezen termékek mennyisége jelentősen növekedni fog az EU-Mercosur kereskedelmi megállapodás elfogadása esetén – derül ki a Föld Barátai Európa jelentéséből, amelyet a Magyar Természetvédők Szövetsége hozott nyilvánosságra hazánkban.
Hírek
Gabona „boom”, de csökkenő állati fehérje és banánbetegség jellemezte 2019-et. Új FAO elemzés az élelmiszertermelési és világkereskedelmi trendekről.
Hírek
Kitiltotta a marhahúst a campusáról egy londoni főiskola a klímaváltozás elleni harc jegyében. A Goldsmith College az első brit felsőoktatási intézmény, ami ilyen lépésre szánta el magát.
Hírek
Aki szeretne egészségesebben élni és a környezetet is védeni, annak kevesebb marhahúst kellene fogyasztania. Emellett az alternatív fehérjeforrásokra váltás világszerte akár 2,4 %-kal csökkentheti a táplálkozással összefüggő haláleseteket – ez a gazdagabb országokban akár 5 % is lehet egy friss tanulmány szerint.
Hírek
15.000 és 200.000 liter közé teszik az egy kg. marhahús előállításához szükséges víz mennyiségét. Hogy jönnek ki ezek a számok, és egyáltalán mennyire megbízhatóak a kalkulációk?
Hírek
Párizsban a 3 Michelin-csillagos Abeille étterem már 3 éve meghirdette a háborút a bifsztek ellen. Dîners 100% Green, Afternoon Tea vegan – Christophe Moret mester ezekkel az akciókkal kezdte, és mára rengeteg követőre talált – írta a HVG.
Hírek
Európának a felére kell csökkentenie a marhahús-fogyasztását, ha tartani akarja magát a klímaváltozási célokhoz
Hírek
Egy amerikai startup növényi alapanyagokból készíti a hamburgerek húspogácsáit, és eddig mindenki odavolt érte. Nemsokára a New York-i éttermekben is kínálhatják. A megalkotásával az a szándékuk, hogy kompenzálják a tehenek okozta környezetkárosodást,és kielégítsék a marhahúsra éhes amerikai lakosságot, amely mintegy 4,4 milliárd kilogramm darált marhahúst fogyaszt évente.