Kevesebb húsfogyasztással menthetjük meg a jövőnket

2021. szeptember 15.

Hírek

A hústermelés közben világszerte 28-szor annyi üvegházhatású gáz kerül a légkörbe, mint a növénytermesztés közben, ráadásul a legtöbb gabonát a vágóállatok etetésére termesztik. A hústermelés felelős az élelmiszeripari üvegházhatású gázok 60 százalékáért – mutatott rá az Illinois-i Egyetem tudósainak tanulmánya.

Az EU-Mercosur egyezmény a környezetpusztító húsipar felemelkedéséhez vezet – Jelentés a brazil húsiparról

2021. április 9.

Hírek

Az európai szupermarketek erdőirtáshoz és emberi jogi jogsértésekhez kapcsolódó húskészítményeket árusítanak, illetve ezen termékek mennyisége jelentősen  növekedni fog az EU-Mercosur kereskedelmi megállapodás elfogadása esetén – derül ki a Föld Barátai Európa jelentéséből, amelyet a Magyar Természetvédők Szövetsége hozott nyilvánosságra hazánkban.

A világ agrárszemmel 2019

2019. november 8.

Hírek

Gabona „boom”, de csökkenő állati fehérje és banánbetegség jellemezte 2019-et.  Új FAO elemzés az élelmiszertermelési és világkereskedelmi trendekről.

Klímavédelmi marhahús stop egy londoni campuson

2019. augusztus 13.

Hírek

Kitiltotta a marhahúst a campusáról egy londoni főiskola a klímaváltozás elleni harc jegyében. A Goldsmith College az első brit felsőoktatási intézmény, ami ilyen lépésre szánta el magát.

Segít a túlélésünkben a kevesebb marhahús evés

2019. január 7.

Hírek

Aki szeretne egészségesebben élni és a környezetet is védeni, annak kevesebb marhahúst kellene fogyasztania. Emellett az alternatív fehérjeforrásokra váltás világszerte akár 2,4 %-kal csökkentheti a táplálkozással összefüggő haláleseteket – ez a gazdagabb országokban akár 5 % is lehet egy friss tanulmány szerint.

Az elit éttermek búcsút vesznek a vörös húsoktól

2018. november 6.

Hírek

Párizsban a 3 Michelin-csillagos Abeille étterem már 3 éve meghirdette a háborút a bifsztek ellen. Dîners 100% Green, Afternoon Tea vegan – Christophe Moret mester ezekkel az akciókkal kezdte, és mára rengeteg követőre talált – írta a HVG.

Jön a növényi húsból készült hamburger

2016. június 4.

Hírek

Egy amerikai startup növényi alapanyagokból készíti a hamburgerek húspogácsáit, és eddig mindenki odavolt érte. Nemsokára a New York-i éttermekben is kínálhatják. A megalkotásával az a szándékuk, hogy kompenzálják a tehenek okozta környezetkárosodást,és kielégítsék a marhahúsra éhes amerikai lakosságot, amely mintegy 4,4 milliárd kilogramm darált marhahúst fogyaszt évente.

Orbánéknak hála, több a magyar marha

2016. április 3.

Hírek

A húsmarha-termelők kiemelt kormányzati figyelmet kapnak, az ágazat támogatásai jelentős mértékben emelkedtek az elmúlt években közölte a Földművelésügyi Minisztérium.